Το κόμμα των Ενωτικών στη Βόρεια Ιρλανδία, το DUP, ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτηση του επικεφαλής του, του Τζέφρι Ντόναλντσον, μετά την απαγγελία εις βάρος του κατηγορητηρίου για μια παλιά υπόθεση σεξουαλικού χαρακτήρα.

Η ηγεσία του κόμματος «έλαβε μια επιστολή από τον βουλευτή Τζέφρι Ντόναλντσον στην οποία επιβεβαιώνει ότι διώκεται για μια παλιά υπόθεση και ο ίδιος δηλώνει ότι παραιτείται με άμεση ισχύ από επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος», ανακοίνωσε το DUP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την Παρασκευή, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε εις βάρος ενός 61χρονου άνδρα για «παλιά» αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. Ο 61χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στο Νιέλρι στις 24 Απριλίου, μαζί με μια 57χρονη γυναίκα, που κατηγορείται για συνέργεια.

Ο Ντόναλντσον διέγραψε τους λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματος», ο Ντόναλντσον, 61 ετών, τέθηκε σε αναστολή ως μέλος του κόμματος εν αναμονή της έκβασης των νομικών διαδικασιών, υπογράμμισε επίσης το DUP στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από έκτακτη συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος τη τάξει στο κόμμα, ο Γκάβιν Ρόμπινσον, επιλέχθηκε ομόφωνα ως προσωρινός αρχηγός.

Μέλος του κοινοβουλίου του Γουέστμινστερ από το 1997, ηγέτης του DUP (στο οποίο προσχώρησε στις αρχές του 2004) από τον Ιούνιο του 2021, ο Ντόναλντσον παρουσιαζόταν ως μια μετριοπαθής φυσιογνωμία στο κίνημα των Ενωτικών, αφοσιωμένος στη διατήρηση της Βόρειας Ιρλανδίας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2016.

Επρόκειτο να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του DUP στις επόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του επόμενου έτους, πιθανότατα το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας αναχαίτισε αλιευτικό υπό σημαία Ιράν που υπέστη πειρατεία κοντά στη Σομαλία
Επόμενο άρθροΚοιτάζει Αμορίμ η Λίβερπουλ – www.ertsports.gr