Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών –μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ταμπού» και «τοτέμ» υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συζητάμε το ίδιο θέμα, 50 χρόνια. Η χώρα πρέπει να τεθεί σε κίνηση. Αυτό πιστεύει και η κυβέρνηση και το κυρίαρχο εκλογικό σώμα», είπε για να προσθέσει: «Μένουμε σε μάχες οπισθοφυλακής. Ακούγονται τα ίδια επιχειρήματα με το παρελθόν. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Τοτέμ και ταμπού είναι η θέση της πλήρους απαγόρευσης. Κάποιοι είναι οι θιασώτες της αυταρέσκειας και της αναμονής», είπε και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι απολύτως συμβατό με το Σύνταγμα.

«Σας ενοχλούν τώρα τα δίδακτρα και τα κολλέγια. Εσείς κόψατε τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά όταν κυβερνήσατε; Κλείσατε τα κολλέγια; Κουνάει το γκολπόστ της κριτικής η αντιπολίτευση… Μας κατηγορούσατε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ότι μπήκε για να δημιουργήσει «πελατεία» και τώρα που μπήκε και για τα μη κρατικά, λέτε ότι δεν είναι επαρκής…», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε και στον Γιώργο Παπανδρέου, πως συμφωνεί με τη θέση του για αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να έχουμε και εγκατάσταση και όχι μόνο σύσταση σχολών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροQuest: Δεν υπάρχει δεσμευτική προσφορά για την ACS
Επόμενο άρθροΕτοιμάζει… βαλίτσες ο Ράμσντεϊλ – www.ertsports.gr