Αγώνα-μνήμης στους ηρωικούς 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής, στην κατοχική Αθήνα, ετοιμάζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για έναν δρομικό αγώνα που θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία – από το Χαϊδάρι έως την Καισαριανή – των καμιονιών που μετέφεραν τους Έλληνες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 ως αντίποινα για την επίθεση στον διοικητή της 41ης Μεραρχίας Οχυρών Φραντς Κρεχ και της συνοδείας του στους Μολάους στις 27 Απριλίου του 1944.

Στις προκαταρκτικές επαφές που έλαβαν χώρα την Τετάρτη, 27 Μαρτίου στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, παρουσία της προέδρου της ομοσπονδίας, Σοφίας Σακοράφα, των προέδρων του ΕΚΑ, Κωνσταντίνου Κουλούρη και του ΕΚΠ, Μάρκου Μπεκρή, καθώς και του μέλους της επιτροπής υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, Λούλας Καρατζά, ήταν ομόφωνη η απόφαση να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Οι κύριοι Κουλούρης και Μπεκρής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση που έδειξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να συνδράμει στην προσπάθειά τους και τόνισαν ότι αποτελεί μεγάλη τους τιμή.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα και από την πλευρά μας θα πράξουμε οτιδήποτε χρειαστεί θεσμικά για να πάρει αυτός ο αγώνας σάρκα και οστά» τόνισε η κ. Σακοράφα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠέταξαν καφέδες στον Μίχο κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο
Επόμενο άρθροSin Boy: Επιτέθηκαν στον τράπερ την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο – Σοκάρει το βίντεο