Ο Έλληνας επιθετικός με καταγωγή από την Γκάνα κατέθεσε στην εκδίκαση της υπόθεσης για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» που του απηύθυνε ο Αχιλλέας Μπέος στον αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο.

Ο Ανδρέας Τεττέι ανέφερε τη δική του οπτική της ιστορίας, τονίζοντας ότι είναι απόλυτα βέβαιος για ότι άκουσε. Παράλληλα, αποκάλυψε και τη στιχομυθία με τον διαιτητή της αναμέτρησης, μετά την επίμαχη φάση.

«Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλος μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του ‘έπεσε η μαϊμού’ και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξεραν ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Στον ισχυρισμό του δικηγόρου του κ. Μπέου, Χάρη Γρηγορίου, πως ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, ο Τετέι απάντησε: «Ήταν μακριά. Άλλο τα αυτιά και άλλο τα μάτια. Είδε τη φάση αλλά δεν άκουσε».

Η δικηγόρος του κ. Μπέου, κα. Βλαχάβα, ρώτησε τον ποδοσφαιριστή «έχετε ακούσει ποτέ τη φράση μαϊμού πρωτάθλημα;», με τον Τετέι να απαντά «Ποτέ!». Ο πρόεδρος του Βόλου ρώτησε τον παίκτη αν τον γνωρίζει και εκείνος απάντησε επίσης αρνητικά.

Ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, ανέφερε πως «ακούγεται καθαρά στο βίντεο ότι λέει τη λέξη ‘μαϊμού’. Το βίντεο είναι από τον πάροχο που συνεργάζεται και με την ΠΑΕ Βόλος».

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης, ο Βολιώτης παρατηρητής διαιτησίας κ. Δαλάκας και ο δημοσιογράφος κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξαν πως εξέλαβαν τη λέξη «μαϊμού» όχι με ρατσιστική χροιά, αλλά υπό την έννοια του κάλπικου.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαρδίτσα: Εκδήλωση μνήμης για το δυστύχημα των Τεμπών
Επόμενο άρθροZendaya: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στην πρεμιέρα του «Dune: Part Two» στη Νέα Υόρκη