Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Το Volkswagen Group και η SEAT S.A. φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκ. ευρώ σε αυτή τη νέα μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας από το gigafactory της  PowerCo στη Σαγούντο -επίσης υπό κατασκευή- για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην μεγάλη εκδήλωση στο υπό κατασκευή νέο εργοστάσιο παραβρέθηκε ο Βασιλιάς Φίλιππος VI, ο  Πρόεδρος  της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Pere Aragonès, ο Υπουργός Βιομηχανίας & Τουρισμού, Jordi Hereu και άλλοι αξιωματούχοι.

Το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταρίας στο Martorell αποτελεί το κλειδί για αυτό το ταξίδι ηλεκτροκίνησης. Αυτή η μονάδα θα καλύψει μια έκταση 64.000 τ.μ. και μόλις λειτουργήσει θα προσφέρει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας. Αρχικά θα έχει αρχικά μια χωρητικότητα παραγωγής 1.400 συστημάτων μπαταρίας την ημέρα και θα διαθέτει 11.000 ηλιακά πάνελ που θα παράγουν 70% της απαιτούμενης ενέργειας για όλη τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο CEO της SEAT και CUPRA, Wayne Griffiths εξήγησε ότι «πριν τρία χρόνια δώσαμε μία μεγάλη υπόσχεση: να εξηλεκτρίσουμε την Ισπανία και να τη βάλουμε πάνω σε ηλεκτρικούς τροχούς. Σε αυτά τα χρόνια, δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό τον στόχο και το εργοστάσιο συναρμολόγησης νέων μπαταριών αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι βρισκόμαστε στο σωστό σημείο. Ολοκληρώνουμε τις επενδύσεις μας, με τη δημιουργία νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανακαίνιση των εργοστασίων μας. Η δέσμευσή μας στην ηλεκτροκίνηση είναι ξεκάθαρη και τώρα χρειαζόμαστε την ίδια δέσμευση και από την ισπανική κυβέρνηση.»

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SEAT S.A., Μέλος του ΔΣ της Volkswagen Group AG και CEO  της Volkswagen Brand, Thomas Schäfer, είπε: «Το Volkswagen Group είναι 100% δεσμευμένο στην Ισπανία, στον ισπανικό αυτοκινητιστικό κλάδο και στη διαμόρφωση του μέλλοντος της βιώσιμης κινητικότητας στην Ευρώπη. Διαθέτουμε αυτό που χρειάζεται ο κόσμος: οικονομικά, όμορφα αυτοκίνητα και μπαταρίες τελευταίας τεχνολογίας. Αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε την ηλεκτρική κινητικότητα σε όλους. Σε αυτό το σημείο η συνεχής υποστήριξη της ισπανικής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική.»

Οι Αρχές ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το Κέντρο Σχεδίασης της εταιρείας, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά συνέχισαν την περιήγησή τους στον χώρο κατασκευής του εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταρίας, όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν λεπτομερώς την εξέλιξη του πρότζεκτ. Η εκδήλωση τελείωσε με την παρουσίαση των Wayne Griffiths και Thomas Schäfer, για το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Ισπανίας από τη Volkswagen Group και τη SEAT S.A.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας είναι μέρος ενός φιλόδοξου μεταμόρφωσης σχεδίου από την Volkswagen Group και τη SEAT S.A. στην Ισπανία, το οποίο μαζί με το Future Fast Forward project θα μετατρέψει την Ισπανία σε επίκεντρο της Ευρώπης στην ηλεκτροκίνηση. Η SEAT S.A. ηγείται του πρότζεκτ του Volkswagen Group για την οικογένεια των ηλεκτρικών αστικών αυτοκινήτων της και επενδύει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τoν εξηλεκτρισμό του Martorell.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροUEFA: «Ειρηνικές κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς»
Επόμενο άρθροΔΕΑΒ: Σε απολογία ο Παναθηναϊκός «για φερόμενη χρήση βίας» από 100 φιλάθλους στο ματς με την ΑΕΚ