Μετά από πληροφορίες που είχε και αξιοποίησε ο Γιώργος Τσούκαλης, σε συνεννόηση με την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ιωαννίνων, συνελήφθη κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία 55χρονος γουνοποιός στην περιοχή της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 50 σπάνια νομίσματα ρωμαϊκών και αρχαϊκών χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιπετειώδης σύλληψη του αρχαιοκάπηλου έγινε σε καφετέρια στη λίμνη της Καστοριάς από κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική νίκη κατά των αρχαιοκαπήλων η οποία καταγράφεται στο ενεργητικό του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια ακόμη επιτυχία ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Έχουμε καταφέρει αισίως να επιστραφούν στο ελληνικό κράτος 16.669 αρχαιότητες μετά από πρωτοβουλία δική μου και των συνεργατών μου. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Δράττομαι της ευκαιρίας εδώ να ευχαριστήσω θερμά τον αστυνομικό Διευθυντή  Ηπείρου ταξίαρχο Βασίλη Μουσελίμη και τον διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ιωαννίνων  Χρήστο Μουσαφίρη τόσο για την αρωγή του αλλά και για τα άμεσα αντανακλαστικά τους»,  δήλωσε ο διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων και διευθυντής πολιτισμού του International action art Γιώργος Τσούκαλης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική: 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην χώρα
Επόμενο άρθροΓυαλιά καρφιά η Γένοβα πριν το ματς Τζένοα-Κάλιαρι