Επίσκεψη στο νησί της Σκιάθου πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δήμους της Μαγνησίας – όπως και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας – για την παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών που έχουν πληγεί από τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής ο Υφυπουργός είχε διευρυμένη συνάντηση με επαγγελματίες της Σκιάθου που επλήγησαν και έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, καθώς και εκπρόσωπος των κλιμακίων κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Μαγνησίας και Σποράδων, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματιών, παραγωγικών φορέων, καθώς και κατοίκων της περιοχής. Θέμα της συζήτησής ήταν η πορεία υλοποίησης του σχήματος της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων, που επλήγησαν άμεσα από τις πλημμύρες, με τις καταβολές της πρώτης αρωγής μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr προς τις επιχειρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής μέσα από την διαδικασία υποβολής φακέλου και διασταυρώσεων από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της διευρυμένης συνάντησης με τους επαγγελματίες της Σκιάθου, ο κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν στη Σκιάθο. Και ενεργοποιήθηκε για περίπου 270 επιχειρήσεις, χορηγώντας αρχικά την πρώτη αρωγή και στη συνέχεια χορηγώντας και δρομολογώντας την προκαταβολή του 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης της κρατικής αρωγής. Ήδη σε περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις της Σκιάθου που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής έχει χορηγηθεί ή θα χορηγηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου το προβλεπόμενο ποσό της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής, το οποίο και διαμορφώνεται κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ. Και η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί, καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι από τους συντονιστές και τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με τους οποίους έχουμε μια αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία με απτά αποτελέσματα. Συνεπώς, συνεχίζουμε, σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και με τον Σύλλογο της Σκιάθου, την υλοποίηση της κρατικής αρωγής για τη στήριξη των επιχειρήσεων του νησιού των Βορείων Σποράδων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Εγγύηση μαμούθ σε ακόμα έναν κατηγορούμενο για τη σύμβαση 717
Επόμενο άρθροΟριστικά εκτός με τους Μπακς ο Τζέιμς