Του Δημήτρη Διατσίδη

Φωτογραφία: Foto Snap Shot

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έγιναν οι επίσημες δοκιμές του Yamaha R7 Cup, του Ιταλικού Ενιαίου Πρωταθλήματος που περιλαμβάνει 8 Αγώνες σε 5 αγωνιστικές συναντήσεις το 2024.
Ο 18χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς θα αγωνιστεί εκεί, με Yamaha R7, τη νέα δικύλινδρη μοτοσυκλέτα του Ιαπωνικού εργοστασίου με τον κινητήρα της ΜΤ-07.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η πίστα του Μιζάνο φιλοξένησε την τελευταία επίσημη δοκιμή με 31 συμμετέχοντες, ενώ αναμένονται ακόμη 9 οδηγοί μέχρι το ξεκίνημα των αγώνων.
Ο Γιάννης Περιστεράς επέστρεψε στην ομάδα Roc ‘n’ DeA, των γνωστών Πρωταθλητών και οδηγών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Massimo Roccoli και Alex De Angelis και μετά την πρώτη ιδιωτική δοκιμή που είχε κάνει η ομάδα, επέστρεψε στην πίστα της Ριβιέρας του Ρίμινι για την τελική δοκιμή και για να δουν το επίπεδο του ανταγωνισμού.

O Alex De Angelis καθοδηγούσε τη δοκιμή και ο Γιάννης Περιστεράς, παρά το ότι η πίστα δεν ήταν σε τέλεια κατάσταση, λόγω βροχής που είχε προηγηθεί το βράδυ, σημείωνε εξαιρετικούς χρόνους. Η Yamaha R7 επιτρέπεται να έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα παραγωγής και έτσι είναι όλοι οι αγωνιζόμενοι πολύ κοντά από την πλευρά του οχήματος, με τη διαφορά να κάνουν οι προσεκτικές ρυθμίσεις και η οδηγική ικανότητα του κάθε οδηγού.
Οι χρόνοι του Περιστερά ήταν συνεχώς στους τρεις πρώτους και μάλιστα με τα ελαστικά της Pirelli να βγάζουν καλούς χρόνους και μετά από πολλούς γύρους. Όταν στην τελευταία προσπάθεια μπήκαν τα καινούργια ελαστικά και ήρθε η ώρα για την επίθεση στο χρόνο (Time Attact), βγήκε κόκκινη σημαία – λόγω πτώσης κάποιου οδηγού – και έτσι η επίθεση στο χρόνο δεν έγινε ποτέ.
Ακόμη και έτσι ο Έλληνας οδηγός έδειξε ότι φέτος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ιταλία.

Ο πρώτος Αγώνας της χρονιάς θα γίνει στις 7 Απριλίου στην ίδια πίστα, ενώ θα ακολουθήσει η Vallelunga στις 26 Μαΐου. Το Mugello στις 23 Ιουνίου θα σηματοδοτήσει το μέσον της αγωνιστικής χρονιάς, ενώ στις 4 Αυγούστου η δράση θα επιστρέψει στο Misano. H Imola θα κλείσει το ημερολόγιο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Έλληνα οδηγό και την ομάδα Roc ‘n’ DeA.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: @yamaha_racing_hellas @yamahamotorgreece @intramoto @caffe_kenon @le_greche @taserboys_euroclub @teamrocndea @tzortzopoulos_moto_fashion @karassulis_sa @mouratisgp @papastavrou_shops @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @extraproducts.tasoulis @houseofwheelsofficial @sixtgr



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈφοδος σε γνωστό μπαρ του Κολωνακίου – Μαύρο χρήμα από την παράνομη στάθμευση
Επόμενο άρθροMVP Μαρτίου και το 2024 ο Μπόλντγουιν