Η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε τη νόσο”, από επαγγελματίες υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), στα σχολεία όλης της Μαγνησίας, συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα.

Η ομιλία έχει σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και να παρουσιάσει τρόπους διαχείρισης και επικοινωνίας με άτομα που πάσχουν από Άνοια. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η κα Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγος και η κα Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργός, επισκέφτηκαν το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου(ΠΕΠΑΛ Βελεστίνου). Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον διευθυντή Βάιο Λιαπόπουλο Βάιο για την θερμή φιλοξενία, τον κο Σκενδερίδη Πρόδρομο για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία και φυσικά όλους τους μαθητές και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Την χθεσινή μέρα, οι μαθητές του ΠΕΠΑΛ, τίμησαν τα δεκάδες θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες, όπως την τέλεση μνημοσύνου στο χώρο του σχολείου και μέσα από συζήτηση με τον ψυχολόγο Δημήτρη Παπασταφύδα σχετικά με την απώλεια και το πένθος.

Την εκπαιδευτική ενημέρωση οργάνωσε και δημιούργησε η διεπιστημονική ομάδα της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου, η οποία αποτελείται από τις: Αποστολίνα Κωνσταντίνα (ψυχολόγος), Κουφογιάννη Πόπη (ψυχολόγος), Κριτσιμάλη Αφροδίτη (ψυχολόγος), Μεφσούτ Μερόπη (ψυχολόγος) και Τσιαμασφύρη Αίγλη (κοινωνική λειτουργός). Μέσα από την διαδικασία της ενημέρωσης θα χορηγηθούν και ερωτηματολόγια για να ερευνηθεί κατά πόσο οι μαθητές γνωρίζουν τι σημαίνει Άνοια και αν μπορούν να εντοπίσουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της.

Το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους ΔΩΡΕΑΝ και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 08:00 – 16:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 ή στο email: [email protected].

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟικιστικά Ακίνητα: Οι πρακτικές βιωσιμότητας στην κατασκευή τους φέρνουν αλλαγές
Επόμενο άρθρο“Γκέλα” πριν τον ΠΑΟΚ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ