Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και το Δήμο Νοτίου Πηλίου ήταν παρούσα και φέτος στη Διεθνή Τουριστική έκθεση TTR ROMEXPO στο Βουκουρέστι που διήρκεσε από την Πέμπτη 15/2 έως και την Κυριακή 18/2/2024.

Στόχος της συμμετοχής, στο πλαίσιο των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, ήταν να επικοινωνήσει την περιοχή και τα πλεονεκτήματά της στη ρουμανική αγορά, η οποία βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση των επισκεπτών του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της προώθησης των επιχειρήσεων έγιναν επαγγελματικές συναντήσεις (B2B), διανεμήθηκε έντυπο υλικό των ξενοδοχείων μελών της Ένωσης, που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, καθώς και έντυπος οδηγός της Ένωσης.

Αποδεικνύεται κάθε φορά ειδικά σε συναντήσεις σε ξένες αγορές, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων, των Δήμων, των Ενώσεων, της Περιφέρειας, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης, στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του  τόπου.

Σε διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Επιπλέον, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέλαβε με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας μια πρώτη παρουσίαση της Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη Μαγνησία, με κύριο στόχο το θετικό μήνυμα της πλήρης ετοιμότητας του προορισμού για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών. Την παρουσίαση έκανε, σε συνεργασία με το τμήμα τουρισμού Δήμου Βόλου,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Ένας άλλος τομέας της περιοχής που παρουσιάστηκε από εκπροσώπους των εταιρειών Deda Sailing και Sail Aegean ήταν το Sailing/Yachting, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού και εμπειρίας, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για το Βόλο και το λιμάνι του. Συζήτηση, επίσης, πραγματοποιήθηκε με τους προέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κο Ηρακλή Τσιτλακίδη και Ευβοίας, κο. Θοδωρή Ρουμελιώτη, στα πλαίσια της προώθησης του αεροδρομίου με κοινό στόχο την ανάδειξη του.

Το  περίπτερο του προορισμού επισκέφτηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Λιλή Ευαγγελία Γραμματίκα, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Ντράγκο Γαβριήλ Ζησόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργος Σταφυλάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛειψοί: Στην κορυφή των 11 καλύτερων προορισμών του κόσμου για το 2024
Επόμενο άρθροΚυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ