Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε., πρέσβη, κ. Ιωάννη Βράιλα, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου.

Ο κ. Αναγνώστου, στο πλαίσιο επαγγελματικών συναντήσεων για διάφορα ευρωπαϊκά έργα και προγράμματα που «τρέχει» ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Βράιλα για συνάντηση. Κύριο αντικείμενο συζήτησης των δύο ανδρών, η προώθηση της πρωτοβουλίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων (Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε., Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ), Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) & Επιμελητήριο Μαγνησίας) που ξεκίνησε το 2021 και στηρίζεται ένθερμα από τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών της Ελλάδος, καθώς και από τα αντίστοιχα Υπουργεία της Αιγύπτου. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, καθώς επεξεργάζονται το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο αναμένεται να υπογραφεί, στις 28 Μαΐου στην Αλεξάνδρεια, σε επίσημη αποστολή ελληνικής αντιπροσωπείας, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Βράιλας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός από την πλευρά του να προωθήσει τις ενέργειες που γίνονται αντιλαμβανόμενος, τα στρατηγικά οφέλη που θα προκύψουν από μία τέτοια ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Αιγύπτου κι αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι, τόσο οι μεταφορές όσο και τα logistics συμβάλλουν σημαντικά και εποικοδομητικά στους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚάσος: Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της ηρωικής νήσου
Επόμενο άρθροΕπιστολή Παναιτωλικού στην ΚΕΔ για τους ξένους διαιτητές