Νέο περιστατικό εκφοβισμού μεταξύ μαθητών γυμνασίου που έπαιζαν «τζόγο» σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, σημειώθηκε στο Βόλο. Χθες (22/2/2024) το πρωί σε Γυμνάσιο του Βόλου, δυο συνομήλικοι ενός μαθητή -από άλλο Γυμνάσιο της περιοχής- εμφανίστηκαν στο σχολείο του και τον αναζητούσαν να «ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς», γιατί ο πρώτος αναγκάστηκε να ομολογήσει στον πατέρα του ότι έπαιζε τζόγο, καθώς αφαιρούσε χρήματα εν αγνοία του του. Το ποσό που φέρεται να έχει αφαιρέσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ φτάνει τα 500€.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία, για να καταθέσει.

Ο γονέας του μαθητή που εκβιάστηκε από τους δυο συνομιλήκους, αφού ενημερώθηκε από το γιό του, μετέβη στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό του εκβιασμού, αλλά και το γεγονός ότι το παιδί του έπαιζε τζόγο.

Οι “συμπαίκτες” μαθητές έφυγαν από κεντρικό Γυμνάσιο του Βόλου εν ώρα μαθήματος και πήγαν σε Γυμνάσιο συνοικίας του Βόλου, με πρόθεση να προειδοποιήσουν και να απειλήσουν τον άλλον μαθητή (έκανε αναφορά για σουγιά, αλλά χωρίς να είναι σίγουρος) την ώρα μάλιστα που στο σχολείο ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση κατά της βίας και μάλιστα με την παρουσία αστυνομικού.

Ο μαθητής που έπεσε θύμα βίας, κρύφτηκε και κλήθηκε η αστυνομία, που δεν εντόπισε τα άλλα δυο παιδιά. Η Δευτεροβάθμια γνωρίζει τους δυο μαθητές, αφού ο διευθυντής του σχολείου τους ενημέρωσε τους γονείς τους, για την απουσία από το μάθημά τους.

Για την ώρα δεν έχει κατατεθεί μήνυση από τον γονέα του μαθητή που εκβιάστηκε.

Το σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά περιστατικά ενδοσχολικής βίας που σημειώνονται τους τελευταίους πολλούς μήνες στην Μαγνησία, γεγονός που έχει θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Παρά το γεγονός ότι λαμβάνεται πρόνοια για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων, συνεχίζουν να σημειώνονται φαινόμενα βίας.

Βόλος: Περιστατικό εκφοβισμού μεταξύ μαθητών γυμνασίων που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι “Κρίνω το περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό και ενημέρωσα το Υπουργείο Παιδείας. Ζήτησα από τους δύο διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν τι συνέβη στην αστυνομία και στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέσα σε σχολείο είχαμε εκδήλωση κατά της βίας και έξω συνέβαιναν όλα αυτά τα γεγονότα.”, .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟδησσός: «Nύχτα φρίκης» στη Ντνίπρο – Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις
Επόμενο άρθροΓαλλία (23η αγωνιστική): Με φόρα στο Μετς η Λυών