Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ζήτησε από τις περιφέρειες να αναπτύξουν δυνάμεις επιβολής του νόμου μπροστά από όλες τις καθολικές εκκλησίες και τους προτεσταντικούς ναούς για τη γιορτή του Πάσχα αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ένα σημείωμα και ένα SMS, τα οποία περιήλθαν σήμερα σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το «πολύ αυξημένο» επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, όπως και η «συνέχιση των (διεθνών) εντάσεων», κυρίως με τον πόλεμο στη Γάζα και την επίθεση στη Μόσχα «απαιτούν τη διατήρηση μιας πολύ μεγάλης επαγρύπνησης» για τις γιορτές του Πάσχα, σημειώνει το υπουργείο σε ένα σημείωμα που εστάλη σήμερα στις περιφέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως το κάνει γενικά με την ευκαιρία διαφόρων θρησκευτικών εορτών, το υπουργείο ζητά από τις περιφερειακές αρχές να «κινητοποιήσουν τις δυνάμεις επιβολής του νόμου» προκειμένου να «παράσχουν συμβουλές επαγρύπνησης και ασφαλείας» στις τοπικές θρησκευτικές αρχές.

«Συγκεκριμένα είναι αναγκαίο να επιμείνουμε» στον «οπτικό έλεγχο του πλήθους που θα εισρέει με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων ατόμων» ή να επιδεικνύουμε μια «ιδιαίτερη προσοχή» στα «οχήματα που σταθμεύουν κοντά σε σημεία συγκέντρωσης ή λατρείας», γράφει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός προσθέτει, σε μια χειρόγραφη αναφορά, την οδηγία να οργανωθεί μια «φυσική παρουσία» των δυνάμεων επιβολής του νόμου, «συστηματικά», μπροστά από «όλες» τις εκκλησίες και τους ναούς, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των λειτουργιών της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο έστειλε εκ νέου αυτήν την οδηγία με ένα sms στις περιφέρειες.

Δύο σχέδια επιθέσεων απέτυχαν στη Γαλλία μετά την έναρξη του έτους. Το ένα αφορούσε ένα σχέδιο για «μια βίαιη ενέργεια εναντίον ενός καθολικού θρησκευτικού κτιρίου» από έναν άνδρα «που είχε προφανώς ενστερνιστεί την τζιχαντιστική ιδεολογία», επισήμανε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat).

Ηλικίας 62 ετών, αυτός ο άνδρας τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την 8η Μαρτίου για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την προετοιμασία εγκλημάτων εναντίον ανθρώπων», σύμφωνα με την Pnat.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο νέο σήμα της VW που απωθεί τα… ζώα μέσω ήχων (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΠαφίλης: Η πρόταση εξεταστικής του ΚΚΕ βοήθησε να καταγραφούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη