Πέντε φορές πάνω είναι οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για το Βόλο για την χρονιά που πέρασε, ενώ κάποιες φορές είναι και εννιά φορές πάνω από τα όρια που ορίζει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τόσο το τμήμα μηχανολόγων, όσο και η πνευμονολογική κλινική της ιατρικής σχολής σε αυτή τη σύμπραξη συνεργασίας που έχουν κάνει, έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που λένε ότι τα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται στον πληθυσμό, στο σύνολο της κοινωνίας, είναι τέτοια που οδηγούν τους κατοίκους, τις ημέρες της υψηλής ρύπανσης στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του τμήματος μηχανολόγων-μηχανικών, Γιώργος Σαχαρίδης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3. «Δυστυχώς η κατάσταση στο Βόλο τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δύσκολη, τα επίπεδα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων είναι πολύ υψηλά. Τον τελευταίο μήνα τα επίπεδα έφτασαν 9-10 φορές πάνω. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Μπαλοτέλι πέταξε δυναμιτάκι στα αποδυτήρια της Άδανα Ντεμίρσπορ!
Επόμενο άρθροΟ Αίας Ευόσμου «σόκαρε» την Ελευθερούπολη, «σκόνταψε» ο Πανιώνιος στο Σχηματάρι