Η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/4) τον αποκλεισμό του δις «χρυσού» Ολυμπιονίκη της ελευθέρας, Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ, από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά, που αρχίζει την Παρασκευή (5/4) στο Μπακού.

Ο Ρώσος παλαιστής επρόκειτο να συμμετάσχει ως ουδέτερος και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως η ομοσπονδία έκρινε ότι δεν πληροί τα κριτήρια ουδετερότητας που έχει θέσει η ΔΟΕ, καθώς έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Σαντουλάεφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των 86κ. το 2016 στο Ρίο και των 97κ. το 2021 στο Τόκιο, είχε αρχικά γίνει δεκτός ως ουδέτερος, όμως η περίπτωσή του επανεξετάστηκε υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων, αποδείχθηκε ότι ο αθλητής παραμένει μέλος της Ντιναμό Μόσχας, συλλόγου που συνδέεται με το ρωσικό κράτος, κάτι που αντιβαίνει τους όρους που έχει θέσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να γίνουν δεκτοί αθλητές από τη Ρωσία -αλλά και τη Λευκορωσία- ως ουδέτεροι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροSuzuka International Racing Course: O Max Verstappen κέρδισε το Practice 1 και ο Oscar Piastri το Practice 2
Επόμενο άρθροΡόμπερτ Πάτινσον και Σούκι Γουότερχαουζ: Η τρυφερή ανάρτηση με τη φωτογραφία του μωρού τους