Διημερίδα ενημέρωσης των πολιτών της Μαγνησίας διοργανώνεται στις 30 και 31 Μαρτίου από το Δίκτυο Διασύνδεσης των δομών Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Δίκτυο Διασύνδεσης μεταξύ όλων των δομών Ψυχικής Υγείας του νομού Μαγνησίας που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας δημιουργήθηκε, στην περιοχή μας, εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, με σκοπό την μεταξύ μας Διασυνδετική και την διοργάνωση κοινών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η ψυχολόγος Θεοδώρα Γεωργατζή.

Παράλληλα διοργανώνονται και βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις που θα αφορούν στην ψυχική υγεία. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο “ΣΑΡΑΤΣΗΣ”, για τις παρουσιάσεις και σε δύο μικρότερες αίθουσες, για την διεξαγωγή των βιωματικών εργαστηρίων, πρόσθεσε.
Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους όσους τους απασχολούν θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία και στην κοινότητα, στους πολίτες και όχι σε επιστήμονες υγείας, οπότε και δεν υποστηρίζεται από εταιρίες που συνδέονται με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο, πρόσθεσε η ψυχολόγος Κλαίρη Κουτρουλή.

Ρεπορτάζ Ελ. Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο σπάνιο ταλέντο του Δημοσθένη Βουτυρά – Ο τόμος διηγημάτων του «Παραρλάμα και άλλες ιστορίες»
Επόμενο άρθροΧάγιεν: «Να ανακτήσουμε στην Μπριζ την αυτοπεποίθησή μας ενόψει της δύσκολης συνέχειας»