Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη συνέντευξή του δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους. «Η οικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα. Έχουμε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχουμε ασφάλεια στην οικογένεια, αλλά δεν έχουμε και οικονομική ασφάλεια», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πρόταση για προκαταρκτική, είπε: «Έχουμε τους βουλευτές για το πρώτο βήμα, για την κατάθεση της πρότασης για προκαταρκτική. Στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη, η ΝΔ έχει πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής (σ.σ. ο κ. Καραμανλής) και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλους και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα; Ας πάει στη Δικαιοσύνη. Τι φοβάται; Δεν είναι στη Δικαιοσύνη, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία. Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό.

Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα. Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη, αλλά αυτό κατακτάται κάθε μέρα. Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Όλοι κρίνονται κάθε μέρα. Μία από τις υποθέσεις που πρέπει να προχωρήσουν είναι το Predator».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την πρόταση για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Έχουμε για πρώτη φορά διαρροή στοιχείων. Δεν είναι μόνο η διαδικασία των εκλογών. Είναι όλη η διαδικασία παραπληροφόρησης. Εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού;

Δεν έχω πει εγώ τη λέξη νοθεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τη λέξη νοθεία, το 2019. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε εκλογές στον πρώτο μήνα που ανέλαβε.

Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού, δεν γνωρίζουμε για τους ψηφοφόρους του εσωτερικού.

Ο πήχης μου είναι η απόλυτη ανατροπή. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Εάν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή. Δεν φοβάμαι την αμφισβήτηση».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Τα τρία κριτήρια για τους υπουργούς: Πρώτο, η ενσυναίσθηση. Δεύτερο, είναι η ηθική, τα καθαρά χέρια. Τρίτο, η τεχνοκρατική επάρκεια.

Το φορολογικό μας πρόγραμμα εξισώνει μεγάλες ανισότητες. Για τους επιχειρηματίες δεν είναι δίκαιο να προκαταβάλουν μερίδιο από τα κέρδη τους».

Αναφερόμενος στη διαφάνεια είπε: «Πριν τις ευρωεκλογές θα καταθέσω πόθεν έσχες. Προκαλώ και τον κ. Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο. Τα ξέρετε όλα για μένα. Οι θολούρες προέκυψαν από το Μαξίμου.

Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα… Γκραμπόφσκι, συγγνώμη, δεν ξέρω ακριβώς το όνομά της και για τους υπόλοιπους. Μιλάμε για ένα έγκλημα που πάει να συγκαλυφθεί».

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤερίμ: «Πρέπει να νικήσουμε για να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις»
Επόμενο άρθροΜοναδικός απών ο Στάνκοβιτς – www.ertsports.gr