Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο την Κυριακή 17 Μαρτίου, μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την Ιταλίδα ομόλογο του Τζ. Μελόνι, και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Νώε Γκρόο, όπου θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο κ.Μαρινάκης, η επίσκεψη αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού συμβολίζει τον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων, καθώς και την στρατηγική σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κάιρο, με το οποίο μοιράζεται κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει εδώ και καιρό τη σημασία μιας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο, ενώ ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που είχε αναδείξει τη σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την σταθερότητα στην περιοχή, λίγες μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στο Κάιρο και διμερή συνάντηση με τον κ. Σίσι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο επίκεντρο των συναντήσων του πρωθυπουργού στο Κάϊρο, αναμένεται να τεθεί το μεταναστευτικό. Ήδη έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές, συνεπώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή τους.
Επίσης θα τεθεί επί τάπητος το πολύ σημαντικό θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο, το οποίο ξεκίνησε από την Ελλάδα, η οποία εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική για την ενεργειακή ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο Ίθαν Χοκ: Σκηνοθετεί την ταινία εποχής «Wildcat» με πρωταγωνίστρια την κόρη του – Δείτε το βίντεο
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Ζωντανεύοντας τους Ήρωες του 1821 με Τεχνητή Νοημοσύνη! – Μέρος 1ο – ΠΕΡΙΕΡΓΑ