Πολύ ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, όπου δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση κόπηκε σε τομείς της πόλης.

Η πρώτη εκτίμηση της ταϊβανικής κεντρικής μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας είναι πως επρόκειτο για σεισμό 7,2 βαθμών, που προφανώς είναι ο ίδιος που έγινε αισθητός στην Ιαπωνία και τμήματα της νότιας Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης εκτιμάται πως βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής ακτογραμμής της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Η αντίστοιχη υπηρεσία της Ιαπωνίας επισήμανε ότι ο σεισμός έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος.

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μεταδίδουν πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί σε κτίρια τα οποία κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν της νήσου έπειτα από τον πολύ ισχυρό σεισμό που καταγράφτηκε λίγο πριν από τις 08:00 (ώρα Ταϊπέι· 09:00 ώρα Τόκιο· 03:00 ώρα Ελλάδας) στα ανοικτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών και πλέον, σημειώθηκε αρκετά κοντά στη νήσο, πυροδοτώντας την έκδοση έκτακτων προειδοποιητικών δελτίων για τσουνάμι στην ίδια την Ταϊβάν και στα ιαπωνικά νησιά στον νομό Οκινάουα (νοτιοδυτικά).

Αναμένονται κύματα ψηλότερα από τρία μέτρα στην Οκινάουα, όπου ήδη άρχισαν να φθάνουν κύματα 30 εκατοστών.

Έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι εκδόθηκε και στις Φιλιππίνες.

Παρουσιαστής του ιαπωνικού τηλεοπτικού δικτύου NHK συνέστησε «απομακρυνθείτε εσπευσμένα προς περιοχές μεγαλύτερου ύψους και μη γυρίστε πίσω».

Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 7,5 βαθμών, η αντίστοιχη υπηρεσία της Ταϊβάν (CWA) ότι ήταν 7,2 βαθμών, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) πως η ισχύς του ήταν 7,4 βαθμοί.

Στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση κόπηκε σε τομείς της πόλης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧάμιλτον: «Προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2021»
Επόμενο άρθροKαιρός: Περιορίζεται σημαντικά η αφρικανική σκόνη