Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μια 49χρονη θετή μητέρα, η οποία κατηγορείται για την κακοποίηση των παιδιών της, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 χρόνων, στη Ζάκυνθο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Ζάκυνθο, η 49χρονη μητέρα φέρεται να κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 49χρονος πατέρας των παιδιών έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες και τα δύο ανήλικα παιδιά έφυγαν από το σπίτι όπου ζούσαν με τη μητέρα τους, ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας.

Τα δύο παιδιά έχουν μεταφερθεί προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου για εξετάσεις και προστατευτική φύλαξη, μέχρι να αποφασιστεί μία πιο μόνιμη στέγη γι’ αυτά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση κακοποίησης αποκαλύφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν το 12χρονο αγόρι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια γιατί τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα, η οποία πριν από περίπου 10 ημέρες είχε χάσει τον σύζυγό της, από αυτοχειρία.

Τα παιδιά είχαν υιοθετηθεί από το ζευγάρι πριν από τρία χρόνια και επί σειρά ετών δέχονταν βίαιη συμπεριφορά από την γυναίκα που τα μεγάλωνε όπως υποστήριξε το ανήλικο αγόρι.

Η γειτόνισσα ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από εκεί ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, άντρες του οποίου προχώρησαν στην σύλληψης της 49χρονης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στην καταγγελία τους, τα δύο ανήλικα δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι η βιολογική τους μητέρα και ότι τα χτυπούσε από την πρώτη στιγμή που υιοθετήθηκαν.

Τα παιδιά είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης σε διάφορα σημεία του σώματός τους, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς που τα εξέτασαν. Πλέον βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Η θετή μητέρα συνελήφθη κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας». Με την εις βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την κηδεία του 49χρονου πατέρα, η μητέρα των παιδιών – που τα υιοθέτησε πριν από τρία χρόνια – έκανε αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο facebook ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους να δώσουν χρήματα αντί στεφάνων. «Σας παρακαλώ όποιος θέλει αντί για στεφάνι να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου» ήταν αυτά που είχε αναρτήσει.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαρτίζαν: «Θα θυμόμαστε πάντα ότι οι ήρωες με τις ασπρόμαυρες και κιτρινόμαυρες φανέλες έπαιξαν ποδόσφαιρο»
Επόμενο άρθροΟλική έκλειψη ηλίου σήμερα – Πού θα είναι ορατή