Απολογούνται από το πρωί οι τρεις Ρομά που  κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση η οποία είχε γίνει ο εφιάλτης στους κατοίκους στο Βλυχό Μεγάρων .

Με αρχηγό – έγκλειστο στις φυλακές Άμφισσας – πυροβολούσαν, απειλούσαν, εκβίαζαν άλλους Ρομά απαιτώντας ποσά από 3.000 έως 50.000 ευρώ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» φέρνει στο φως τις καταθέσεις των θυμάτων τους όπου φαίνεται, ο αρχηγός με τα αρχικά Ν.Α. να καλεί ο ίδιος τους «στόχους» του μέσα από τη φυλακή. Ο καταγγέλλων με τα αρχικά Ζ.Α. αποκάλυψε στις αρχές ότι οι απειλές για να δώσει χρήματα ξεκίνησαν ενώ ο ίδιος ήταν κατηγορούμενος για ληστεία.

«Άρχισαν να με εκβιάζουν και να ζητάνε λεφτά για να μη με σκοτώσουν και για να μην κάνουν κακό στην οικογένειά μου. Έτσι εγώ φοβούμενος για την ζωή μου καθώς γνώριζαν πολύ κόσμο στις φυλακές αλλά και για τη ζωή της οικογένειάς μου, τους έδωσα το ποσό των 12.000 ευρώ. Μόλις αποφυλακίστηκα οι απειλές και οι εκβιασμοί συνεχίζονταν μέσω τηλεφώνων που μου έκαναν μέσα από τη φυλακή και μέσω του messenger. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους δώσω επιπλέον το ποσό των 10.000 ευρώ. Δεν τους έφταναν όλα αυτά και έτσι έγιναν πιο επιθετικοί με συνεχείς κλήσεις και εκβιασμούς  με αποτέλεσμα να τους καταβάλλω το ποσό των 4.000 ευρώ».

Το θύμα αναγκάστηκε, όπως λέει, να φύγει στην Κύπρο αλλά οι απειλές συνεχίζονταν αυτή τη φορά από τον Αρχηγό με το ψευδώνυμο «Αργύρης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δημιουργεί πολλά προβλήματα στο Βλυχό Μεγάρων, καθώς είναι αυτός που δίνει τις εντολές σε άτομα που είναι έξω από τη φυλακή προκειμένου να εκβιάζει και να παίρνει μεγάλα ποσά. Έτσι άρχισε να με καλεί μέσα από τη φυλακή και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messenger μου ζητούσε 50.000 ευρώ. Δεν του τα έδωσα».

Ο καταγγέλλων δέχεται στη συνέχεια απειλές ότι θα του κάψουν το σπίτι ακόμα και με βίντεο που ανέβηκε στο Τικ Τοκ.

«Η ζωή μου έχει  γίνει κόλαση»

Ένα άλλο θύμα περιγράφει τους αστυνομικούς πως ο Αρχηγός με αφορμή ένα καυγά των παιδιών του με έναν Ρώσο του ζητούσε χρήματα.

«Από εκείνη την ημέρα η ζωή μου έχει γίνει κόλαση. Ο «Αργύρης» (σ.σ Αρχηγός )  έστειλε έναν άλλο γνωστό μου με το παρατσούκλι «Πανούσης». για να  μου ζητήσει λεφτά εκ μέρους του. Στην αρχή με καλό τρόπο αλλά όσο προχωρούσαν οι μέρες άρχισε να με απειλεί. Στο παιχνίδι μπήκαν και τα αδέρφια του «Αργύρη». Η κατάσταση όμως έγινε πολύ επικίνδυνη. Όσο οι απειλές συνεχίζονταν άκουγα πυροβολισμούς να έρχονται από το εσωτερικό του καταυλισμού. Μου έλεγαν ότι εάν δεν δώσω τα λεφτά, θα με σκοτώσουν, θα κάψουν το σπίτι μου και θα αρπάξουν τα παιδιά μου».

Οι Ρομά, πήγανε όπως λέει στο σπίτι του και τον απείλησαν με όπλο αυτή τη φορά έχοντας σε βιντεοκλήση όπως ισχυρίζεται τον Αρχηγό μέσα από τη φυλακή:

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο «Πανούσης» είχε με βιντεοκλήση στο κινητό του τον «Αργύρη» μέσα από την φυλακή και ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “αν δεν δώσει λεφτά σκοτώστε τον”».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 17 άτομα με κατηγορίες, εκτός από την εγκληματική οργάνωση, για  τοκογλυφία απόπειρα βιασμού ενώ οι αρχές εντόπισαν βαρύ οπλισμό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»: Συναυλία με τη μουσική της θρυλικής κινηματογραφικής τριλογίας
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Βιλντόσα για το ματς με Ρεάλ