Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι σκάφη του αναχαίτισαν στη θάλασσα του Ομάν ιρανικό αλιευτικό που φέρεται να καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές.

Δύο σκάφη του αναχαίτισαν το FV Al Kamar 786, υπό σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περίπου 165 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το υεμενίτικο νησί Σοκότρα, όχι μακριά από το ανατολικό άκρο της Σομαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται «σε εξέλιξη επιχείρηση του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού για να σωθεί το καταληφθέν πλοίο και το πλήρωμά του», ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΝ μέσω X.

Κατά την ίδια πηγή, πάνω το σκάφος βρίσκονται εννέα οπλισμένοι πειρατές. Δεν διευκρινίστηκε πόσα είναι τα μέλη του πληρώματος.

Το ΠΝ της Ινδίας επιχειρεί στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2008. Ενέτεινε από την περασμένη χρονιά τις επιχειρήσεις του εναντίον της πειρατείας, λόγω της αναζωπύρωσης των επιθέσεων, ειδικά στη θάλασσα του Ομάν, καθώς και από τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα, εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το ινδικό ΠΝ απελευθέρωσε τα 19 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MV Ruen, υπό σημαία Μάλτας, που είχαν καταλάβει τον Δεκέμβριο Σομαλοί πειρατές.

Το Σάββατο, οδήγησε στη Μουμπάι 35 Σομαλούς, που κατηγορούνται πως είναι πειρατές, για να δικαστούν σε ινδικό δικαστήριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροWall Street Journal: Η Ρωσία διπλασίασε τις εισαγωγές πρώτης ύλης που απαιτείται για την παραγωγή πυρίτιδας
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας