Στην Κωνσταντινούπολη έφτασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου και αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι μια πιθανή πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς επίσης η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και η απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνται από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Τουρκία αναμένεται να τονίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται η Jerusalem Post.

Ο Ζελένσκι αναμένεται επίσης να επισκεφτεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται κορβέτες για το Ουκρανικό Ναυτικό και να συναντηθεί με εκπροσώπους τουρκικών αμυντικών εταιρειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο Kyiv Independent.

Στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Ερντογάν και Ζελένσκι θα βρεθούν και οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Τουρκία, μεταξύ άλλων, προμηθεύει στο Κίεβο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ενώ πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, είχε δηλώσει ότι κατασκευάζεται στην Ουκρανία εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σ’ έναν χρόνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεντιλίμπαρ: «Εύχομαι να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»
Επόμενο άρθροΕκρήξεις σε πλοίο που έπλεε ανοικτά της Υεμένης