Μετά το πρώτο στάδιο στη Θεσσαλονίκη, η αποστολή της εθνικής ομάδας χάντμπολ των γυναικών μεταβαίνει στην Κοζάνη, προκειμένου να αρχίσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δουλεύει πυρετωδώς ενόψει των αναμετρήσεων με την Κροατία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης (3/4, 18:00) και τη Ρουμανία στην πόλη Μπουζάου (7/4, 19:00), με τις οποίες ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Το σύνολο του Μενέλαου Δανήλου, το οποίο έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στο γκρουπ, μετά τις δύο νίκες επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, θα παίξει τα… ρέστα του για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η “γαλανόλευκη” να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε ένα από τα δύο παιχνίδια ή, εφόσον κάνει δύο ήττες, να χάσει με μικρή διαφορά, προκειμένου να διεκδικήσει στη διαφορά τερμάτων το ένα από τα… εισιτήρια της πρόκρισης που θα πάρουν οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης. Πάντως, το έργο της εθνικής είναι δύσκολο, καθώς τόσο η “Χρβάτσκα” όσο και η Ρουμανία είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του EURO 2024, την οποία θα συνδιοργανώσουν Αυστρία, Ουγγαρία και Ελβετία, προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από όλα τα γκρουπ. Για τον προσδιορισμό των καλύτερων τρίτων δεν υπολογίζονται τα παιχνίδια εναντίον των ομάδων που θα καταταγούν τελευταίες στον όμιλο.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ ενόψει των τελευταίων δύο αγώνων της εθνικής στα προκριματικά του EURO 2024, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μενέλαος Δανήλος, τόνισε: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για τους δυο τελευταίους αγώνες του ομίλου μας με Κροατία και Ρουμανία. Η πορεία μας μέχρι τώρα στον όμιλο είναι παρά πολύ καλή, καθώς έχουμε εκπληρώσει ήδη τους στόχους που είχαμε θέση πριν την εκκίνηση της διαδικασίας, δηλαδή την πρώτη νίκη σε όμιλο Ευρωπαϊκού και την κατάκτηση της 3ης θέσης πίσω από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος, Ρουμανία και Κροατία! Γνωρίζοντας ότι οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων προκρίνονται στο EURO 2024, θα προσπαθήσουμε και στα δυο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας να κάνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που μπορούμε, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ισοβαθμίες τέτοιες, που κάθε γκολ θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για μια πιθανή πρόκριση στην τελική φάση! Ανεξάρτητα ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο -με γνώμονα ότι οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα της Ευρώπης και πραγματικά υπάρχει διαφορά δυναμικότητας- εμείς θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και θα παλέψουμε για κάθε μπάλα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με πάθος και υπερηφάνεια! Ζητάμε από τον κόσμο που θα έρθει να δει το παιχνίδι να στηρίξει την εθνική ομάδα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να γνωρίζει ότι μια άμυνα, μια απόκρουση, ένα γκολ παίζει μεγάλο ρόλο και μπορεί να κάνει την διαφορά».

Από την πλευρά της, η διεθνής πίβοτ, Πέννυ Αργυροπούλου, δήλωσε: «Δεύτερο ματς με την Κροατία, αυτή τη φορά εντός έδρας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η δυναμική της αντίπαλης ομάδας είναι αρκετά μεγαλύτερη. Εμείς από την πλευρά μας καλούμαστε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δουλέψουμε όσο καλύτερα και όσο πιο στοχευμένα γίνεται, για να ανταπεξέλθουμε και στα δυο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Στόχος μας φυσικά είναι η πρόκριση και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να την πετύχουμε».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μενέλαος Δανήλος καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στις τραυματίες αριστερόχειρες ίντερ, Κατερίνα Μανιά και Δέσποινα Φράγκου, ενώ ενσωματώθηκε στην αποστολή η Αθηνά Κωστοπούλου που θα καλύψει τη θέση της δεξιας ίντερ. Στην προετοιμασία παίρνουν μέρος οι Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου (Νέα Ιωνία), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Κωστοπούλου, Α. Παπαδοπούλου, Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μ. Κουκμίση (Πανόραμα), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού) και Ζυγούρα (Νέκαρσουλμ/Γερμανία).//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση τιμή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδης
Επόμενο άρθροΟ Βασίλης Ζούλιας για τη φωτιά στο ατελιέ του: «Η αξία είναι ανυπολόγιστη…Θα γίνουν ανακρίσεις»