Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 25-19 της Κρκα και θα βρεθούν στους “4” της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Τάρταν Πρέσοφ.

Πανηγυρική πρόκριση στην τετράδα του European Cup ανδρών πήρε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στη Σλοβενία της Κρκα με 25-19, στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 31-26 στην Ηλιούπολη, «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, επιτυγχάνοντας την όγδοη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς έκαναν πράξη από το ξεκίνημα την επιθυμία του προπονητή τους, να μην επαναπαυθούν στο +5 του πρώτου αγώνα, και προηγήθηκαν 6-2 στο 9ο λεπτό. Η Κρκα στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά 8-7, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 10-10 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν ως το 40΄ (13-13), όταν δύο συνεχόμενα τέρματα του Σάββα κι ένα του Βίντα έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων (16-13) στον Ολυμπιακό. Στο χρόνο που απέμενε οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι και, όχι απλά δεν κινδύνεψαν, αλλά στο φινάλε αύξησαν τη διαφορά στο τελικό 25-19.

Διαιτητές: Γιόβιτς-Αρναούτοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Οι συνθέσεις:
ΚΡΚΑ (Σκόκο):
 Ράουχ, Μπραντέσκο, Μαϊστόροβιτς 5, Μούχιτς 5, Λ. Ράσο, Βούκιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Ντ. Ράσο 1, Νίκολιτς 4, Μπράγερ, Λάβριτς, Μάτκο 1, Ντεργκάντς, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 4

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Κούγιας… απειλεί: «Θα παρατήσω τη δικηγορία αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου»
Επόμενο άρθροBasket League: Κέρδισε τον Απόλλωνα, 87-63 ο ΠΑΟΚ