«Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Ζητάμε από την εισαγγελία Αθηνών να παρέμβει», διερωτάται ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, στο δυστύχημα των Τεμπών, όσον αφορά τις μεγάλες εγγυήσεις που πλήρωσαν συνολικά πέντε εκ των 23 κατηγορουμένων για τη Σύμβαση 717, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Νίκος Πλακιάς, μπροστά στον «χορό» των εκατομμυρίων, ζητά την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών για το «πόθεν έσχες» των χρημάτων αυτών. «Πού τα βρήκαν αυτά τα χρήματα, τι δουλειές έκαναν;» αναρωτήθηκε, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης «επειγόντως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι αφού απολογήθηκαν, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυοδοσίες 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, καθώς και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Με την καταβολή μεγάλων εγγυήσεων, που συνολικά ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι και αποχώρησαν από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και οι δύο πρώτοι από τους 23 κατηγορούμενους. Μετά την απολογία τους, η ανακρίτρια, από κοινού με την εντεταλμένη ευρωπαία εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, επέβαλαν στους κατηγορούμενους υψηλές εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ είχε αφεθεί ελεύθερος ένας ακόμα κατηγορούμενος.

Μέχρι στιγμής, συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι (από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ), στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυήσεις που φτάνουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Απομένουν άλλοι 18 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ που αναμένεται να απολογηθούν.

 



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροBasket League: Ιστορικό «διπλό» και παραμονή για την Καρδίτσα, 95-88 το Λαύριο
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες στιγμές του Λαύριο- Καρδίτσα (video)