«Τελικό» δίνει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (28/3, 21:30, Novasports Prime), στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague, στην προσπάθεια να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται την 34η αγωνιστική.

Ιδανικά, ο Ολυμπιακός θέλει να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και αναζητά το τρία στα τρία στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν. Το ματς, όμως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως έχει γίνει sold out στα εισιτήρια από τους φιλάθλους της Παρτιζάν εδώ και αρκετές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σερβική ομάδα τα δίνει όλα στο φινάλε της regular season για να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα, αφού για πρώτη φορά φέτος προστίθεται η φάση των Play In, πριν από τα πλέι οφ, που δίνει την ευκαιρία και στην 9η και 10η ομάδα να διεκδικήσουν μια θέση στα πλέι οφ (θέσεις 1-8).

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν μεγάλη συγκέντρωση για να καταφέρουν να φύγουν με το «διπλό» από μία «καυτή» έδρα, όπως είναι αυτή της Παρτιζάν. «Ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε, να έχουμε καλές επιλογές, οι παίκτες να είναι σε καλή μέρα, οι τραυματίες να μπαίνουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι και να διεκδικήσουμε πραγματικά τη νίκη,» σχολίασες ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με την Παρτιζάν στους δύο Σέρβους σέντερ του, τους Φιλίπ Πετρούσεβ και Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο πρώτος, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ (σ.σ. οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο) αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν «πέσει η αυλαία» στη regular seasn. O Μιλουτίνοβ, αν και αρχικά ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην καταληκτική αναμέτρηση της κανονικής περιόδου, με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, στις 12 Απριλίου, δεν αποκλείεται να καταφέρει ν’ αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, για την 33η αγωνιστική, στις 4 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε:

«Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες για να μείνουν στο αγωνιστικό πλάνο. Πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, να μην παρασυρθείς από την ένταση που παίζει ο αντίπαλος, αλλά και φυσικά από την κρισιμότητα του παιχνιδιού που είναι και για τους δύο αντιπάλους ιδιαίτερη. Για την Παρτίζαν ίσως είναι λίγο περισσότερο. Οπότε, αυτό είναι το θέμα, πώς θα εμφανιστούμε, αν θα είμαστε συγκεντρωμένοι και αν θα μείνουμε στο πλάνο μας», σχολίασε αρχικά ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στα δύο διαφορετικά «πρόσωπα» που παρουσιάζει η Παρτίζαν εντός και εκτός έδρας: «Νομίζω ότι επειδή μιλάμε για την ίδια ομάδα, η διαφορά είναι προφανώς αυτό που συμβαίνει στο γήπεδό τους. Πέρυσι ήμουν ασθενής και δεν είχα πάει, το είχα δει από την τηλεόραση. Μου μετέφεραν όμως οι συνεργάτες μου ότι είναι μία έντονη κατάσταση που δεν ακούς τι γίνεται. Είναι πολλή έντονη για τον φιλοξενούμενο. Ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε, να έχουμε καλές επιλογές, οι παίκτες να είναι σε καλή μέρα, οι τραυματίες να μπαίνουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι και να διεκδικήσουμε πραγματικά τη νίκη».

Σε ερώτηση για τη σημασία των λαθών σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Με βάση τα απλά μαθηματικά, πάντα είναι. Οι κατοχές, τα λάθη, τα ριμπάουντ… Αν ο αντίπαλος έχει περισσότερες κατοχές με το ίδιο ποσοστό θα χάσεις. Άρα πρέπει εσύ προφανώς να κάνεις περισσότερες επιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πουλήσεις την μπάλα ώστε να φύγουν στο τρανζίσιον, να προστατεύσεις την μπάλα σε όλες τις φάσεις που είναι 50-50, όλα αυτά που είναι σημαντικά στο μπάσκετ σε όποιο γήπεδο και αν παίζεις».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπατής: «Αξίζαμε την 6η θέση, ο Γκάουντλοκ μάς… παρασέρνει όλους με την αύρα του»
Επόμενο άρθροPorsche: Καταργεί τις τωρινές γενιές των 718 Boxster και Cayman στην Ευρώπη λόγω κυβερνοασφάλειας