Συγκλονίζουν όλα όσα είπε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής που έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τα χέρια του πρώην συντρόφου της μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Μην είσαι αστυνομικός εκείνη την ώρα. Ήταν και γυναίκα. Βλέπεις ένα κορίτσι, βγάλε τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος», είπε η μάνα της 28χρονης Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μίλησε γενικότερα για τις επιθέσεις κατά γυναικών. «Γιατί οι άνδρες μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα κι εμείς όταν λέμε “όχι” να βρισκόμαστε χτυπημένες ή σφαγμένες. Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Πόσοι μείνανε μέσα; Ισόβια ήταν όντως ισόβια; Προσπαθούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα; Να έχουμε σεβασμό από ποιους; Σε ποια χώρα ζούμε και ζητάμε τη δικαίωσή μας ως γυναίκες και ως άνθρωποι».

«Θα το έκανε ούτως ή άλλως», είπε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής που με την δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της πρωταπριλιάς μπήκε στην θλιβερή λίστα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. «Είτε στο σπίτι της είτε στο αστυνομικό τμήμα θα την έβρισκε και θα την σκότωνε. Γι’ αυτό τον άνθρωπο το κάθαρμα θέλω να πω ότι δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρίσει στα μάτια να το κάνει. Πισώπλατα το έκανε. Ύπουλα και πισώπλατα Δεν είχε το θάρρος. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές και όχι αυτοί. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εκμεταλλεύονται».

Και πρόσθεσε: «Άνδρας δεν είναι αυτός που μαχαιρώνει ένα κορίτσι που ζήτησε βοήθεια. Μίλησε το παιδί μου είπε “χάνομαι, βοήθεια”. Γιατί αυτός μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε όχι και έπρεπε να φύγει. Ήταν τόσο όμορφη και τόσο καλό παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό το «αχ» θα με στοιχειώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα της Κυριακής αναφέρθηκε και στην στάση των αστυνομικών: «Αυτή η γυναίκα η αστυνομικός φοβήθηκε μην σπάσει κανένα πρωτόκολλο; Βλέπεις ένα κορίτσι που συζητάει βοήθεια. Βγάλε το σακάκι σου και τον βαθμό σου και γίνε άνθρωπος. Και πες “κορίτσι μου κάτσε να πιείς ένα ποτήρι νερό”.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης: Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς.
Επόμενο άρθροΟ λόγος που ποτέ δεν πλησιάζουμε ένα αυτοκίνητο που έχει αρχίσει τα… “κόλπα” (Βίντεο)