Περισσότερα από 1.000 καινούργια αυτοκίνητα εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Βόλου τη Δευτέρα 15 και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, αποδεικνύοντας, σύμφωνα με τους διοικούντες τον οργανισμό λιμένος ότι, υπάρχουν τα εχέγγυα για την εδραίωση δραστηριότητας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη.

Αφού προηγήθηκαν όλες, οι απαραίτητες ενέργειες από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ, τους λιμενεργάτες, το τελωνείο και τους εκπροσώπους της αντιπροσωπείας γνωστής μάρκας αυτοκινήτων, εκφορτώθηκαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, 473 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με πλοίο μήκους 180 μέτρων προερχόμενο από το KOPER της Σλοβενίας. 

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων εκφόρτωσαν 657 αυτοκίνητα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με πλοίο μήκους 200 μέτρων, προερχόμενο από Τουρκία με προορισμό τη Σλοβενία.

Τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμένα Βόλου και μεταφέρθηκαν με φορτηγά στους τελικούς προορισμούς, άμεσα και με ασφάλεια.

Μάλιστα σύμφωνα με τους πράκτορες Χρήστο Χαγιά και Χρήστο Μηνάογλου, έχει δηλωθεί ενδιαφέρων για περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μετά το Πάσχα αναμένονται και νέες εκφορτώσεις στον λιμένα Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το λιμάνι του Βόλου ξεκίνησε από πέρυσι δυναμικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μια προσοδοφόρα δραστηριότητα για τον λιμένα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η δραστηριότητα αυτή σε συνδυασμό με άλλες εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες logistics προσδίδουν πλεονεκτήματα στο λιμάνι και οφέλη στην πόλη του Βόλου. Το πιο σημαντικό όμως για να στηρίζουμε την αύξησης της εμπορικής μας δραστηριότητας είναι να δημιουργηθεί ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι μας την οποία θεωρώ απαραίτητη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλάσκα: Συντριβή αεροσκάφους μεταφοράς φορτίου με διμελές πλήρωμα
Επόμενο άρθροΟ Ρικέλμε πανηγυρίζει μαζί με τους φίλους της Μπόκα Τζούνιορς (video)