Η Πολιτεία θεωρητικά νομοθετεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα.

Οι θεσμοί, τουλάχιστον φαινομενικά, έχουν καταλήξει σε σειρά μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται για την εξουδετέρωση του φαινομένου του χουλιγκανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νόμοι, υποτίθεται ψηφίζονται για να τηρούνται από όλους. Τα ανωτέρω, αυτονόητα προφανώς δεν ισχύουν για τον Αλέξη Κούγια, κατά τεκμήριο ποινικολόγο και αντιπρόεδρο της ομάδας του Ολυμπιακού, ελέω του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το video-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Ζούγκλα» μαγνητοσκοπήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στο γήπεδο OPAP ARENA. Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ της Super League.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε σε σουίτα του γηπέδου ως αντιπρόεδρος της ομάδας του Πειραιά. Συνθήκες άριστες, πολιτισμένες, σύγχρονες.

Ο φακός της κάμερας εντοπίζει τον Αλέξη Κούγια να καθυβρίζει τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Εκστομίζει ύβρεις όπως άι γ@μήσου και μ@λ@κ@.

Στη συνέχεια επιδεικνύει με θρασύτητα το τρίτο δάκτυλο σχηματίζοντας τη γνωστή χυδαία χειρονομία.

Επανέρχεται στη συνέχεια και προκαλεί τους φιλάθλους που βρίσκονται στα κάτω και το πάνω από τη σουίτα διάζωμα. Συμπεριφέρεται χυδαία, προκλητικά.

Θέτει σε κίνδυνο την ομαλότητα στο γήπεδο. Παίζει με τη φωτιά. Παραβιάζει όλους τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την συμπεριφορά των θεατών σε ποδοσφαιρικούς και όχι μόνον αγώνες.

Παραβιάζει νόμους και διατάξεις που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.

Η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη, αλήτικη, πρωτοφανής για θεσμικό εκπρόσωπο ομάδας του επιπέδου του Ολυμπιακού. Με την παρουσία του υπονομεύει συνειδητά κάθε εγχείρημα αποκατάστασης της νομιμότητας στα ελληνικά γήπεδα που υποτίθεται είναι το ζητούμενο.

Ακόμη και ο Μανώλης Κονταρός, επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη γύριζε και τον κοίταζε με απορία. Μία προσεκτική ματιά στο video που ακολουθεί θα έπειθε και τον πλέον επιφυλακτικό πολίτη.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Αν ο πρόεδρος της ομάδας εξακολουθήσει να τον ανέχεται τότε θα σημαίνει πώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις νοσηρές ασχήμιες του συνεργάτη του.

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος του Αλέξη Κούγια σε αθλητικούς χώρους. Πρέπει να του απαγορευτεί κάθε επαφή με αθλητικές εκδηλώσεις. Η νομοθεσία το προβλέπει.

Ο Αλέξης Κούγιας ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής. Είναι αρρωστημένα επικίνδυνος. Η διαστροφή στην οποία τον έχει εγκλωβίσει ο ναρκισσισμός του κάποια στιγμή θα προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε πολίτες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, σε απλούς θεατές.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα.

ΑΕΚ: «Ύβρεις και χειρονομίες του Κούγια προς τον κόσμο που δεν βλέπεις ούτε στη γ’ ερασιτεχνική κατηγορία»

Νωρίτερα, η ΑΕΚ με ενημέρωσή της καυτηρίασε την πρωτοφανή, για θεσμικό εκπρόσωπο ομάδας του επιπέδου του Ολυμπιακού, συμπεριφοράς του Αλέξη Κούγια, αναφέροντας τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη πρέπει να σημειώσουμε πως χθες στην OPAP Arena, είχαμε πρωτοφανή προκλητικά φαινόμενα που ευτυχώς αγνοήθηκαν από τον κόσμο μας, που ανταποκρίθηκε πλήρως στις εκκλήσεις μας πριν το παιχνίδι να μη δώσει σημασία.

Επειδή ήμασταν σίγουροι πως θα υπάρξουν. Δυστυχώς ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κούγιας, με την εμφάνιση του στο μπαλκόνι της σουίτας της φιλοξενούμενης ομάδας, άρχισε να προκαλεί τους φιλάθλους μας που βρίσκονταν κοντά.

Υπήρξαν ύβρεις, χειρονομίες, αρχικά ειρωνικές και μετά χυδαίες.

Επαναλαμβάνουμε πως είναι προς τιμήν των φιλάθλων μας, πως αγνόησαν αυτή την εξτρεμιστική συμπεριφορά που είναι πρωτοφανής στο γήπεδο μας», αναφέρεται συγκεκριμένα από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Για να καταλήξει η σχετική ενημέρωση της Ένωσης: «Πρέπει να τονίσουμε πως η συμπεριφορά του συγκεκριμένου προσώπου ήταν απόλυτα μεμονωμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού.

Για τους οποίους (του Κούγια φυσικά συμπεριλαμβανομένου) φροντίσαμε για μια ακόμη φορά να έχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Κι από πλευράς τους υπήρξε πλήρης συνεργασία, δεν έχουμε κανένα παράπονο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα όπως δεν έχει υπάρξει και τις προηγούμενες φορές που έχουμε φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Ουδέποτε έχουμε προκληθεί, ούτε εμείς φυσικά έχουμε προκαλέσει ποτέ στο Φάληρο και δείχνουμε αντίστοιχο πνεύμα συνεργασίας.

Μέχρι που ήρθε χθες ο συγκεκριμένος παράγοντας για να δούμε αυτή την μεμονωμένη συμπεριφορά που δεν βλέπεις πλέον στην Ελλάδα ούτε σε γήπεδο τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο έτερος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Αγραφιώτης κάλεσε ο ίδιος τον συγκεκριμένο παράγοντα να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροMarina Leon – «A night at the opera»: Μια εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής στο Θέατρο Παλλάς
Επόμενο άρθροΜάχη Λίβερπουλ και Μπάγερν για Ντε Τζέρμπι