Προφανώς το ποτήρι ξεχείλισε. Ακόμη και οι μηχανισμοί οι οποίοι μέχρι χθες προστάτευαν προκλητικά τον Αλέξη Κούγια παύουν να καλύπτουν την ασύδοτη συμπεριφορά του στα social media, στα γήπεδα και στους δημόσιους χώρους, αλλά και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ήδη από χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου, οι προσχηματικές δικαιολογίες του για αναβολή σε δίκες που τον αφορούν απορρίφθηκαν από την Έδρα. Τα στόματα άνοιξαν και στο επαγγελματικό περιβάλλον του αρχίζουν οι αποκαλύψεις.

Η «Ζούγκλα» δημοσιεύει μία σειρά από γεγονότα τα οποία αποκαλύπτουν πως εντός του Δικηγορικού Συλλόγου λειτουργεί μηχανισμός προστασίας του Κούγια. Είναι ο μηχανισμός που του επέτρεπε να παρακάμπτει προθεσμίες και διατάξεις για τις εκατοντάδες των πειθαρχικών διώξεων και παραπτωμάτων. Το δημοσίευμα της «Ζούγκλας», «Οι αλχημιοθεραπείες του Αλεξίου Κούγια και τα κόλπα για να μην δικάζεται», τάραξε τα νερά. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν ήξερε, δεν είδε και πως δεν κατάλαβε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν στη «Ζούγκλα» έμπειροι νομικοί κύκλοι, μετά το δημοσίευμα υπάρχει στη δικαιοσύνη μια τάση να απορρίπτονται τα προσχηματικά αιτήματά του για αναβολή και αναφέρουν:

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, στη δική της Πισπιρίγκου ζήτησε αναβολή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής, διέκοψε για τη Δευτέρα και διόρισε αυτεπάγγελτα την κυρία Μπάκα συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το αίτημα για αναβολή υποβλήθηκε από τον κ. Κούγια με την έναρξη της δίκης. Ο συνήγορος ζήτησε αναβολή επικαλούμενος προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο η άσκηση του δικηγορικού του λειτουργήματος μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, ζητώντας το διορισμό αυτεπαγγέλτως συνηγόρων υπεράσπισης. «Τι θέλετε να γίνει να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη, αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες», απάντησε ο κ. Κούγιας.

Χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου, το απόγευμα ο κύριος Κούγιας δικαζόταν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη και της ΑΕΚ. Εκεί ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος το χαρτί του Metropolitan που λέει ότι έχει πρόβλημα υγείας, ενώ δεν υπήρχε άλλος δικηγόρος από πλευράς Ολυμπιακού.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής και τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του ΠΑΣ Κόρινθος, Χάρης Γρηγορίου, μόνο και μόνο για να μπορέσει να καταθέσει υπόμνημα.

Στην υπόθεση για τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΣ Κόρινθος – Παναργειακός που κατέβασε το σορτσάκι του διαιτητή και επετέθη στο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτη Διακοφώτη, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής και τον δίκασε.

Ο Κούγιας κατέφθασε εσπευσμένα διότι αυτός που κατέθεσε το αίτημα αναβολής ήταν ασκούμενος συνεργάτης του γραφείου του, ονόματι Κωνσταντίνος Συνοδινός, ο οποίος τον εκπροσώπησε.

Ζήτησε μεγάλη προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα. Του έδωσε το δικαστήριο μέχρι την Τρίτη.

Η δίκη έγινε με εξέταση αυτόπτη μάρτυρα, ένα μέλος του Παναργειακού και αποδείχθηκε με έγγραφο της αστυνομίας ότι ο κύριος Κούγιας κυνήγησε τον Παναγιώτη Διακοφώτη με το αυτοκίνητό του στην έξοδο της Κορίνθου και αποσοβήθηκε οποιαδήποτε επίθεση γιατί ήταν παρούσα η αστυνομία.

Η επίθεση στον Παναγιώτη Διακοφώτη στην Κόρινθο

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Διακοφώτη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο οποίος μας περιέγραψε το περιστατικό με τον Αλέξη Κούγια στο πλαίσιο της αναμέτρησης του ΠΑΣ Κορίνθου με τον Παναργειακό για τη Γ’ Εθνική.

«Εκτός από τα βίντεο που έχετε δείξει, στη συνέχεια έφυγα με το αυτοκίνητό μου από το γήπεδο και με περίμενε σταματημένος σε ένα πάρκινγκ. Με ακολούθησε, σταμάτησε στο στοπ, βγήκε από το αυτοκίνητό του. Ευτυχώς ήμουν με συνοδεία ενός περιπολικού της ασφάλειας και μιας μηχανής. Βγήκε από το αυτοκίνητο, κινήθηκε προς το μέρος μου να ανοίξει την πόρτα. Τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί και τον απομάκρυναν.

Στην συνέχεια τον παρεμπόδισαν να με πλησιάσει μέχρι που απομακρύνθηκα και έφυγα στην εθνική οδό. 

Αυτός ανέφερε στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, ότι αρνήθηκε το συμβάν. Έφυγε γιατί η πρώην γυναίκα του ήταν στο αυτόφωρο και εγώ ζήτησα από την αστυνομία αν υπήρχε καταγραφικό συμβάντος και μου έδωσαν βεβαίωση ότι όντως συνέβη το συμβάν και όσα έχω πει είναι πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα έχουν καταγραφεί σε βίντεο.»

Σε ερώτηση για το αν εκδικάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι κανονικά. Ζήτησε αναβολή αλλά δεν του δόθηκε γιατί επικαλεστήκαμε το δημοσίευμα της Ζούγκλας αλλά και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν την Τετάρτη στο γήπεδο».

Ιδού τι ακριβώς συμβαίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Ποιος διασφάλιζε το απυρόβλητο στον Αλέξη Κούγια

1. Πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ έχει οριστεί ο γνωστός Δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζήσης, ο οποίος είναι 87 ετών.

2. Ενώ έχουν συμβεί επανειλημμένως πολύ σοβαρά θέματα με τον Αλέξη Κούγια, δηλαδή πολύ σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, δεν έχει κινηθεί πειθαρχικά αυτεπαγγέλτως, παρά σε ελάχιστες τελευταία υποθέσεις μετά από την κοινωνική κατακραυγή.

3. Σε όσες περιπτώσεις έχει κινηθεί οι διαδικασίες κυλούν πολύ αργά στον ΔΣΑ εν αντιθέσει με άλλες υποθέσεις που κινούνται αστραπιαία.

4. Στην περίπτωση των καταγγελιών της Τζεφ Μοντάνα αφού του επιβλήθηκε σκανδαλωδώς μόνον ποινή επίπληξης και μάλιστα κατά πλειοψηφία ουδέποτε είτε ο ΔΣΑ διά του κ Βερβεσού ή της Μαρινέττας Γούναρη που έχει οριστεί ως ο σύνδεσμος των Πειθαρχικών Συμβουλίων με το ΔΣ του ΔΣΑ ,είτε ο ίδιος ο Ζήσης Κωνσταντίνος αιτήθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υποβάλει έφεση για το ύψος της ποινής ενώπιον του ανωτάτου πειθαρχικού Συμβουλίου δικηγόρων

5. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ενώ έχει εκδώσει δελτίο τύπου σε βάρος μιας δικηγόρου που είχε προβεί σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ποτέ δεν έπραξε κάτι ανάλογο σε βάρος του Κούγια ακόμη και όταν στράφηκε με απρεπή τρόπο σε βάρος πολλών μελών του δικαστικού σώματος αλλά και κατά συναδέλφων του. Πρόκειται για δύο μέτρα και δύο  σταθμά;

6. Εντύπωση προκαλεί που ο πρόεδρος του ΔΣΑ δεν τοποθετήθηκε ποτέ για το πότε ακριβώς κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες του ΔΣΑ η τελευταία απόφαση κατά Κούγια. Εάν είχε όντως επιδοθεί 30 ημέρες πριν ποιος την κρατούσε στα συρτάρια;

7. Εντύπωση προκαλεί που για αναφορά της συναδέλφου Έλλης Ρίζου που κατατέθηκε σε βάρος του δεν έχει ακόμη συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο ούτε καν κινήθηκε η δέουσα προκαταρκτική διαδικασία.

8. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις απ’ όπου αναδύεται μια περίεργη και μεροληπτική δράση του ΔΣΑ και των Πειθαρχικών Συμβουλίων του :

8.1. Δικηγόρος που έχει τιμωρηθεί αμετάκλητα για κακούργημα ασκεί τη δικηγόρο μέσω άδειας από Δικηγορικό Σύλλογο της Κύπρου χωρίς ο ΔΣΑ να έχει υποβάλει καταγγελία στην Εισαγγελία και στις αρχές της Κύπρου.

8.2. Δικηγόρος που ενεγράφη τελικώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για πλαστογραφία πτυχίου νομικής όταν ήταν εγγεγραμμένη στον ΔΣΑ και μετά αφού τελείωσε τις σπουδές της νομικής ενεγράφη στο Σύλλογο Χαλκίδας, με λερωμένο ποινικό Μητρώο.

8.3. Δικηγόρος που εκπροσωπεί κατηγορούμενους στην υπόθεση του Μίχου και της 12χρονης καταγγέλθηκε εδώ και 1 χρόνο περίπου για πώληση της λίστας όσων μιλούσαν με την 12χρονη και για αθέμιτη προσέγγιση τυχόν εμπλεκόμενων και παρόλα αυτά εδώ και 1 χρόνο δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του ούτε έχει τιμωρηθεί. Ο δικηγόρος αυτός έχει πολλά πειθαρχικά που ένα αόρατο χέρι τα παραγραφεί όταν φτάνουν στο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο δικηγόρων ενώ πολλοί καταγγέλλοντες μετά από πιέσεις και απειλές ανακαλούν στον ΔΣΑ. Παρόλα αυτά δεν γίνονται αυτεπάγγελτες δικογραφίες.

8.4. Ερωτήματα γεννώνται εάν ο Ζήσης λόγω της ηλικίας του, μπορεί και ασκεί πράγματι τα καθήκοντά του ή εν τέλει χρησιμοποιείται και πως. Αλλιώς εφόσον δεν έχει αρμοδιότητα επίσημη γιατί τοποθετήθηκε ο Βερβεσός για την υπόθεση Κούγια και γιατί δεν του επέδιδε την πρόσφατη απόφαση;

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΟ Στέφανος Κασσελάκης είναι Ευεργέτης τής Αριστεράς!