Η “υπόθεση Κόλντο“ παίρνει τεράστιες διαστάσεις στην Ισπανία ως φερόμενη υπόθεση διαφθοράς καθώς πλέον ξεκινούν μεγαλύτερες έρευνες για όλα τα συμβόλαια που υπεγράφησαν με τη διαδικασία του επείγοντος από την δημόσια διοίκηση την πρώτη περίοδο της πανδημίας για την προμήθεια μασκών και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Τα εμπλεκόμενα υπουργεία ξεκινούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συμβόλαια ήταν νόμιμα, αν υπήρξαν παράνομες προμήθειες από μεσάζοντες και αν υπήρξε δόλος. Είναι γεγονός πάντως ότι οποιαδήποτε προμήθεια την περίοδο εκείνη έπρεπε προηγουμένως να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτό είχε γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντωμεταξύ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης (και στη συνέχεια Μεταφορών έως ότου παραιτήθηκε) Χοσέ Λουίς Αβαλος, βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς ο σύμβουλός του Κόλντο Γκαρθία, που μεσολάβησε σε αγορές μασκών, φέρεται ότι έλαβε προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Χοσέ Λουίς Άβαλος, ιστορικό στέλεχος του PSOE και νυν βουλευτής του κόμματος, (ο οποίος δεν ελέγχεται από την δικαιοσύνη) σε δηλώσεις του πριν από λίγο και αρνούμενος να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα επιμένει ότι αγνοούσε τις ενέργειες του Κόλντο Γκαρθία και προσφέρεται να βοηθήσει την δικαιοσύνη σε οτιδήποτε χρειαστεί, παρότι δεν έχει κληθεί καν ούτε ως μάρτυρας. Περνά πλέον στους ανεξάρτητους βουλευτές και από εκεί θα υπερασπιστεί “την τιμή και την υπόληψη του”, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈκλεισε στην ΑΕΚ ο Γιαννούλης
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Μπήκε κι ο Σπόραρ στην αποστολή