Σημεία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και δη κοντά στο Στεφανοβίκειο, όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων άρδευσης σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής επισκέφθηκε το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μαζί με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, .

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, και άλλων περιοχών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Τα σημεία που υλοποιούνται τα έργα επισκέφθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι , οι Πρόεδροι σχετιζόμενων Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, αλλά και αγρότες και κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο προχωρά στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, αλλά και πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου που ανέλαβε να εμπλακεί στο εν λόγω έργο, με στόχο να διασφαλιστεί η αρδευτική κανονικότητα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών εκτάσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις ενέργειες των αρμοδίων, τις πρώτες παρεμβάσεις, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τόσο την αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων, όσο και την επισκευή των αντλιοστασίων που θα επιτρέψουν την άρδευση σημαντικού μέρους καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Το εν λόγω έργο, με εκτίμηση κόστους κοντά στις 600.000 ευρώ, υλοποιείται μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση και το πρόγραμμα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, μετά από εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Σε συνέχεια της επίσκεψης στην περιοχή, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «προχωρά από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτογενή παραγωγή περιοχών του δήμου. Περιοχών όπως ο Ριζόμυλος, το Στεφανοβίκειο, όπου η αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων άρδευσης είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν οι αγρότες της περιοχής να διασφαλίσουν την παραγωγική κανονικότητα σε όσο μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών τους εκτάσεων. Οι παρεμβάσεις, μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που θα επιτρέψουν σε αγρότες – σε όσους περισσότερους αγρότες γίνεται – να καλλιεργήσουν τη γη τους. Με τη στενή συνεργασία όλων, Δήμου, Περιφέρειας, τοπικών παραγόντων και αγροτών, προχωράμε. Και έχουμε αποτελέσματα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Τάνια Μπρεάζου και ο Γιώργος Αμούτζας αποκάλυψαν για πρώτη φορά on camera αν είναι ζευγάρι
Επόμενο άρθροΗ Σεβίλη καταδίκασε τις «ρατσιστικές προσβολές» κατά του Ακούνια και του τεχνικού τιμ