Ο αστέρας των Σακραμέντο Κινγκς μίλησε για μια συζήτηση που είχε με τον πατέρα του, την στιγμή που θα να επέλεγε για ποια εθνική ομάδα θα αγωνιζόταν, πιέζοντας τον να φορέσει τα χρώματα της εθνικής Λιθουανίας.

Οι δηλώσεις του Ντομάντας Σαμπόνις:

«Οπωσδήποτε έμαθα και ανέπτυξα πολλές δεξιότητες μεγαλώνοντας στην Ισπανία. Εκείνα τα χρόνια μεγάλωσα, εκείνα τα εφηβικά χρόνια, νομίζω ότι ήταν τα πιο σημαντικά» είπε ο Σαμπόνις και πρόσθεσε: «Νομίζω πως οι Ισπανοί προσπάθησαν να με προσεγγίσουν, όταν ήμουν αρκετά νέος. Όταν ήμουν 14 ετών, υπήρχε ένα καμπ. Προσπάθησαν να το πουλήσουν τουλάχιστον κάπως έτσι. ‘’Είναι απλά ένα καμπ, έλα’’. Αλλά ο μπαμπάς μου τους απέρριψε αμέσως. Είπε ‘’Όχι, όχι, θα έρθεις στη Λιθουανία το καλοκαίρι’’»

«Οι γενιές περνάνε, αλλά το συναίσθημα παραμένει ίδιο. Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το να παίζεις με τα χρώματα της χώρας σου, ειδικά για τη Λιθουανία. Το μπάσκετ είναι σαν θρησκεία εκεί πέρα. Απλώς το να βρίσκεσαι στην ομάδα αυτή, κάθε καλοκαίρι, το συναίσθημα που λαμβάνεις, δε μπορείς να το συγκρίνεις με τίποτα άλλο. Όταν φοράς τα χρώματα της χώρας σου στη φανέλα, κάθε χρονιά δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσά μας, ανεξαρτήτως ποιος είναι δίπλα σου. Τον χτίζεις αυτόν τον δεσμό και αυτό μεταφράζεται στο παρκέ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙράν: Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά τζιχαντιστών
Επόμενο άρθροΧάρης Βαρθακούρης για Big Brother: «Ήταν λάθος κίνηση να το παρουσιάσω, ήταν πάρα πολύ μακριά από εμένα»