Από τη θυγατρική των Λος Άντζελες Λέικερς στη G-League, ο Μπράις Χάμιλτον μετακομίζει στην Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα.

Ο 24χρονος γκαρντ συμφώνησε με τους Αχαιούς έως το τέλος της σεζόν και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από τον Προμηθέα. Ο Χάμιλτον είχε 16,6 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα την τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα των Σάουθ Μπέι Λέικερς στη G-League.

Στη σχετική ανακοίνωση του Προμηθέα αναφέρεται:

«H KAE Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Μπράις Χάμιλτον, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα για να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας.

Ο Μπράις Χάμιλτον γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 2000 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ύψος 1,93 και αγωνίζεται κυρίως στη θέση του Shooting Guard. Πρόκειται για έναν αθλητή που μέχρι τώρα στην καριέρα του δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη και έρχεται στην «Γηραιά Ήπειρο» ως rookie, με πολύ καλές περγαμηνές από τη G League και το NCAA. Ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2018-19 από τους UNLV Runnin’ Rebels, στους οποίους παρέμεινε για μια τετραετία. Η τελευταία του σεζόν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα (2021-22) ήταν και η πιο παραγωγική, με 21,8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ. Την τελευταία διετία αγωνίζεται στους South Bay Lakers στη G League και καταγράφει εξαιρετικά νούμερα. Φέτος, το νέο μεταγραφικό απόκτημα μέτρησε 16,6 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες (28 Μαρτίου), έσπασε και το ατομικό ρεκόρ πόντων του σε ένα ματς κόντρα στους Santa Cruz Warriors, στο οποίο σκόραρε 43 πόντους.

Καλωσορίζουμε τον Μπράις Χάμιλτον στην οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας μας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας, θέμα που ανέδειξε η «Ζούγκλα»
Επόμενο άρθροΣτίγκας: «Οι “Σπαρτιάτες” έπρεπε να στοχοποιηθούν για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη»