Η έναρξη της κυκλοφορίας μέσω της σήραγγας Ζελέζνιτσα του αυτοκινητόδρομου Στρούμα σηματοδοτεί ένα βήμα προς την πλήρη συνδεσιμότητα των μεταφορών της Βουλγαρίας με τις γειτονικές της χώρες, κυρίως με την Ελλάδα, και σε μια λίγο πιο μακρινή προοπτική με την ολοκλήρωση του πρώτου διαδρόμου μεταφορών της χώρας που συνδέει τα νότια και τα βόρεια σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Αντρέι Τσέκοφ (φωτό) κατά τη συμβολική τελετή εγκαινίων μπροστά από την σήραγγα μήκους δύο χιλιομέτρων.

Ο Τσέκοφ επισήμανε ότι το έργο, το οποίο αποτελεί μέρος του τμήματος 3.1 του αυτοκινητόδρομου Στρούμα, έχει μακρά ιστορία. Ξεκίνησε το 2019 και έκτοτε έχουν αλλάξει επτά κυβερνήσεις, εκ των οποίων τέσσερις υπηρεσιακές. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό αποτελεί παράδειγμα συνέχειας και βιωσιμότητας στην περιφερειακή πολιτική, όπου καθεμιά από αυτές τις επτά κυβερνήσεις συνέβαλε στην υλοποίηση ενός στρατηγικού έργου για τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 4,4 χιλιομέτρων, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο όσον αφορά τις τεχνικές λύσεις και είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, των δυνατοτήτων της βουλγαρικής μηχανικής και τεχνικής σκέψης και των ικανοτήτων των Βούλγαρων σχεδιαστών, κατασκευαστών και επιβλεπόντων των εργασιών.

Αναφερόμενος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέσω του φαραγγιού της Κρέσνας, ο Τσέκοφ δήλωσε ότι «σήμερα είμαστε πιο μπροστά απ’ ό,τι ήμασταν χθες». Όπως τόνισε, η απόφαση για το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Στρούμα ανάμεσα σε Σιμιτλί και Κρέσνα αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. «Ελπίζω ειλικρινά ότι μέχρι το 2027 – 2028 θα έχουμε με τον αυτοκινητόδρομο πλήρη συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ Σόφιας και Ελλάδας», πρόσθεσε ο Τσέκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒενεζουέλα: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς εξαιτίας κατάρρευσης ορυχείου στην πολιτεία Μπολίβαρ
Επόμενο άρθροΤο σχέδιο αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων της «The Body Shop» στα κεντρικά της στη Μεγάλη Βρετανία