του Δημήτρη Διατσίδη

MotoGP και Formula 1 θα βαδίζουν χέρι-χέρι, μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 86% της Dorna στην Liberty Media, κάτι που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2024. Έτσι ο Αθλητικός Διευθυντής της Dorna, ο Carlos Ezpeleta, λέει ότι «δεν αποκλείει» μια κοινή διοργάνωση MotoGP και Formula 1 υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά παραδέχεται ότι είναι «ένα περίπλοκο έργο».
Η Liberty ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 86% της ιδιοκτησίας της Dorna Sports και του MotoGP ως μέρος μιας συμφωνίας αξίας 4.2 δισεκατομμυρίων €. Με τόσο την F1 όσο και το MotoGP να βρίσκονται τώρα υπό την ομπρέλα της Liberty, οι συζητήσεις για ένα πιθανό κοινό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τις δύο κατηγορίες εμφανίστηκαν ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια αποκλειστική πρώτη συνέντευξη με τον Ezpeleta μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας, από τον Ισπανό ρεπόρτερ Por Orejas του Motorsport.com για το MotoGP, το στέλεχος λέει ότι μια κοινή εκδήλωση δεν αποκλείεται, αλλά δεν πρόκειται για κάτι που εξετάζεται βραχυπρόθεσμα.

Carlos Ezpeleta

«Λοιπόν, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή, για προφανείς λόγους, δεν είναι στα άμεσα σχέδια και δεν είναι κάτι που εργαζόμαστε, αλλά δεν είναι κάτι που αποκλείουμε ούτε για το μεσοπρόθεσμο μέλλον», είπε ο Ezpeleta.
«Αλλά έχοντας πει αυτό, η πραγματικότητα είναι ότι έχει περιορισμένο νόημα, γιατί στο τέλος της ημέρας έχουμε κάποιες εκδηλώσεις με τη δική μας βάση θαυμαστών, η οποία είναι διαφορετική βάση θαυμαστών στα περισσότερα μέρη, από τη βάση θαυμαστών της Formula 1».
«Έχουν μεγάλη προσέλευση κοινού σε πολλά σιρκουί και το ίδιο κάνουμε κι εμείς, οπότε το να μαζευτούμε όλοι μαζί στην ίδια εκδήλωση, το ίδιο Σαββατοκύριακο, έχει δυσκολίες και η απόδοση της επένδυσης δεν είναι πολύ ξεκάθαρη σήμερα».
«Τότε έχεις προβλήματα με τους διάφορους χορηγούς, τις τηλεοπτικές κάμερες, άρα είναι ένα έργο, ή θα ήταν ένα αρκετά περίπλοκο έργο, ας πούμε».
«Και πάλι, υπάρχει μια σειρά από πίστες που μπορούν να τρέξουν και οι δύο κατηγορίες, αλλά δεν είναι τόσες πολλές, επομένως είναι ένα έργο που δεν απορρίπτεται, αλλά ούτε εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».


Το μέλλον των World Superbikes στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Liberty είναι ασαφές σε αυτό το στάδιο, αλλά προς το παρόν ο Ezpeleta λέει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για το MotoGP και την κατηγορία που βασίζεται στις μοτοσυκλέτες παραγωγής, να φιλοξενήσουν κοινές εκδηλώσεις.
«Είναι κάτι για το οποίο συζητείται πολύ καιρό και η πραγματικότητα, όντας πολύ άμεση, δεν ξέρω όμως το όφελος», πρόσθεσε.
«Σαφώς θα έκανε την προβολή των Superbike πιο σχετική, το MotoGP νομίζω ότι θα είχε λίγα πράγματα να κάνει εκεί».
«Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κοινό σημείο των οπαδών και δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο Montmelo για Superbikes, δεν θα πηγαίνουν και για το MotoGP. Νομίζω ότι θα πηγαίνουν».
«Δεν έχει πολύ νόημα και με τα δύο μαζί γιατί δεν πρόκειται να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους και να πρέπει να πληρώσουν και για τους δύο Αγώνες, Superbike και MotoGP, οπότε δεν έχει πολύ νόημα αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦαλ: «Μας έχει λείψει ο Μιλουτίνοφ, αλλά μας έχουν βοηθήσει πολύ Ράιτ και Πετρόυσεφ»
Επόμενο άρθροΈκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός