Αυτοψία στο ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Τα βελτιωτικά έργα, κόστους 500.000 ευρώ, που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες (εκκρεμούν ακόμη έργα 200.000 ευρώ), το μεταμόρφωσαν σε σύγχρονο, ικανό να φιλοξενεί τους πρωταθλητές μας.

Η πρότερη έλλειψη θέρμανσης, οι κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά της βροχής -εξαιτίας της προβληματικής μόνωσης- και ο γενικότερα φθαρμένος χώρος αποτελούν παρελθόν, όπως επιβεβαιώνουν τα εγκωμιαστικά σχόλια και τα χαμόγελα των Μίλτου Τεντόγλου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστα Δουβαλίδη, των προπονητών Γιώργου Πομάσκι, Άγγελου Παυλακάκη, Χάρη Καραλή, Νίκου Κολοβού (προπονητής του χρυσού Παραολυμπιονίκη, Νάσου Γκαβέλα), Χρήστου Παπαδόπουλου (ομοσπονδιακός των εθνικών ομάδων ρίψεων), του Κώστα Γκατσιούδη και όλων όσοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Αθλητισμού στο κλειστό προπονητήριο.

«Είδα τα μάτια του Μίλτου, της Νικόλ και των άλλων παιδιών να λάμπουν από χαρά για τη βελτίωση του χώρου και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν. Πριν από τρεις μήνες, που επισκέφτηκα για πρώτη φορά αυτόν τον χώρο, ντράπηκα για τις συνθήκες που προπονούνταν οι αθλητές μας. Δεσμεύτηκα, μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πως θα ανοίξουμε μία νέα σελίδα για τους αθλητές μας. Το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, τους πρωταθλητές μας και το κάνουμε. Βήμα-βήμα. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η εικόνα του κλειστού προπονητηρίου έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαριστώ όλους, κυρίως τους εργαζομένους, για τη συμβολή τους.

Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουν δρομολογηθεί και άλλα πράγματα να γίνουν, όπως το εργομετρικό κέντρο εντός του ΕΚΑΕ (κόστους 400.000 ευρώ), μία εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2024. Έως τότε φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε και άλλα έργα εντός του κλειστού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και στα ανοιχτά γήπεδα. Με ικανοποιεί που με αγκάλιασαν οι αθλητές και μου είπαν ότι είδαν να γίνεται ένα τεράστιο άλμα, όχι σαν του Τεντόγλου, ένα σχετικό καλό άλμα το οποίο άλλαξε την εικόνα του κλειστού προπονητηρίου, συνολικά».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, φανερά ικανοποιημένος από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν και βελτίωσαν τις συνθήκες προπόνησής του, δήλωσε: «Τα τελευταία επτά χρόνια που προπονούμαι στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αλλαγή. Ο κ. Βρούτσης άκουσε τα αιτήματά μας από την πρώτη στιγμή και τα υλοποίησε. Το βασικότερο για μένα ήταν η θέρμανση που το ζητούσαμε χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό γι΄ αυτό».

Ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για «την επικοινωνία που αναπτύξαμε με τον υπουργό από την πρώτη μέρα. Εμείς αναδείξαμε τα προβλήματά μας και ο κ. Βρούτσης πήρε τα σημαντικά και ουσιαστικά και τα έκανε πράξη. Ήταν για μένα έκπληξη!».

Τον υπουργό Αθλητισμού συνόδευαν η συνεργάτης του και κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, η πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, ο συντονιστής γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής, μέλη της Διεύθυνσης και εργαζόμενοι.

Κατά την αυτοψία του, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προπόνηση των αθλητών, να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ρωτήσει για τις νέες συνθήκες προετοιμασίας τους, αλλά και να ακούσει τι επιπλέον τους απασχολεί.

Συνοπτικά, τα έργα που υλοποιήθηκαν αυτό το τρίμηνο είναι:
– Αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των παλαιών μη λειτουργικών θερμαντικών σωμάτων και φωτιστικών.
– Τοποθέτηση έξι κλιματιστικών 60.000 BTU, τύπου ντουλάπας, και αποκατάσταση των καλωδίων του δικτύου παροχής ρεύματος που είχαν κλαπεί.
– Τοπική αποκατάσταση φθορών της μονωτικής μεμβράνης στην οροφή της αίθουσας μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας (ποσού 100.000 ευρώ) που έχει προκηρυχθεί για την πλήρη αντικατάσταση αυτής.
– Κατασκευή στεγάστρου σε τμήμα της οροφής του προπονητηρίου για αποτροπή εισροής υδάτων στον διάδρομο προθέρμανσης οριζόντιων αλμάτων.
– Γενικός ελαιοχρωματισμός και αποκατάσταση σαθρών επιχρισμάτων στις τοιχοποιίες στην οροφή και στην περιμετρική επένδυση της αίθουσας προπονήσεων με ξυλεία ραμποτέ.
– Τοποθέτηση προστατευτικών panels στη τζαμαρία της αίθουσας για προστασία των αθλητών και ανανέωση αθλητικού εξοπλισμού (δίχτυα ρίψεων, στρώματα κ.λπ.), προς αντικατάσταση των παλαιών που είχαν φθαρεί (προσφορά της ΕΟΕ, ύψους περίπου 100.000 ευρώ).
– Πλήρης αναβάθμιση του εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού στο προπονητήριο, με αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
– Τοποθέτηση ηλεκτρικής μπάρας για τον έλεγχο της εισόδου των οχημάτων στην εγκατάσταση.
– Τοποθέτηση αυτόνομων οικίσκων υγιεινής (WC) και αποδυτηρίων στο βοηθητικό Κ-1.
– Κατασκευή περίφραξης για διαχωρισμό των βοηθητικών γηπέδων Κ-1 (ΣΕΓΑΣ) και Κ-2 (κοινού).
– Τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου προς το βοηθητικό γήπεδο Κ2 από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και παράλληλη διευκόλυνση της στάθμευσης οχημάτων των αθλουμένων.
– Επισκευή μεταλλικής πρόσοψης και υαλοπινάκων στην αίθουσα προπονήσεων.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης: Η Κυβέρνηση έχει μία ενιαία φωνή και μια λογική αλήθειας απέναντι στους πολίτες
Επόμενο άρθροΦωτιά σε δασική έκταση στη Λακωνία