Οι οικολογικές  οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες της περιοχής της Μαγνησίας και του Βόλου, καλούν τους πολίτες  σε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 16.00, έξω από το ΤΕΕ Μαγνησίας, ενάντια στη “φιέστα που πραγματοποιεί εκεί  η ΑΓΕΤ“. Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζουν η «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας», οι «Πολίτες Μαγνησίας» για την υγεία και το περιβάλλον και η «Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης αναφέρουν ότι, η ΑΓΕΤ «στοχεύει πλέον στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (ΕΠΜΜΜ), στο χώρο του εργοστασίου της, προκειμένου να διαιωνίσει την παρουσία της και τη ρυπογόνο δραστηριότητά της, όχι σε μια οργανωμένη βιομηχανική περιοχή αλλά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου».

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «Αλλεπάλληλες μελέτες έγκυρων φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, συσχετίζουν τις υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων της πόλης του Βόλου με τις εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ο Βόλος είναι πρωταθλητής στην Ελλάδα σε ορισμένες μορφές καρκίνου και εγκεφαλικάΗ φιέστα της ΑΓΕΤ την Πέμπτη στο ΤΕΕ Μαγνησίας στοχεύει να διαφημίσει τη δήθεν «πράσινη πολιτική» που εφαρμόζει, όταν ακόμα και τα μικρά παιδιά της πόλης του Βόλου γνωρίζουν τη ρυπογόνο δραστηριότητά της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: Το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης
Επόμενο άρθροΟ Μαρτσίνιακ θα σφυρίξει στον… τελικό πρόκρισης στο EURO2024