Η Αμερικανίδα Ντανιέλ Κόλινς νίκησε την Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 4 στον κόσμο) στον τελικό του Όπεν στο Μαϊάμι με 7-5, 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες της, στην τελευταία σεζόν της καριέρας της.

Η 30χρονη Κόλινς, η οποία είναι Νο 53 στην παγκοσμια κατάταξη, χρειάστηκε δύο ώρες και δύο λεπτά για να καταβάλει την αντίσταση της αντιπάλου της και να κατακτήσει τον τίτλο WTA τίτλο της καριέρας της στο μονό, τον «παρθενικό» τίτλο της σε τουρνουά της κατηγορίας WTA 1000 και πρώτο τίτλο της σε οποιοδήποτε επίπεδο μετά το 2021.

Με αυτή τη νίκη, η Κόλινς, η οποία τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα κορτ στο τέλος της σεζόν, έγινε η τενίστρια με τη χαμηλότερη κατάταξη που κατέκτησε τον τίτλο στο Όπεν του Μαϊάμι. Η προηγούμενη κάτοχος του τίτλου στο Όπεν του Μαϊάμι με τη χαμηλότερη κατάταξη ήταν η Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς, η οποία ήταν Νο 38 στον κόσμο, όταν κατέκτησε το τρόπαιο το 2005.

Μετά την επιτυχία της, η Κόλινς αναμένεται να «εκτοξευθεί» στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, η νέα λίστα της οποίας θα ανακοινωθεί αύριο (1/4).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κόλινς έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που επικρατησε στο Όπεν του Μαϊάμι μετά τη Σλόαν Στέφενς το 2018 και, συνολικά, η έκτη Αμερικανίδα που κατακτά το τρόπαιο, καθώς προηγήθηκαν οι Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Κρις Έβερτ, Βίνους Ουίλιαμς και Σερένα Ουίλιαμς.



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ συμμετοχή της ΕΚΤ στην αγορά της Ευρωζώνης μειώνεται κοντά στα επίπεδα του 2020
Επόμενο άρθροΚρύφτηκε ο ήλιος στο Ηράκλειο – Αφρικανική σκόνη «πνίγει» την περιοχή