Η Ατλέτικο Μαδρίτης διατήρησε την καλή παράδοση των τελευταίων ετών που έχει στο «Θεράμικα» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, παίρνοντας ένα σπουδαίο «τρίποντο» με 2-1, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική στη La Liga.

Μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα (2-0 με Κάντιθ και 3-0 με Μπαρτσελόνα, κάτι που είχε να συμβεί από τον Δεκέμβριο του 2021) το σημερινό ματς με το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε χαρακτήρα «τελικού» για τους «ροχιμπλάνκος».

Γνώριζαν ήδη από το βράδυ της Κυριακής (31/03) για την ήττα της Αθλέτικ στο «Μπερναμπέου» (2-0 από την Ρεάλ) κι αυτό που έπρεπε να κάνουν απόψε ήταν να νικήσουν για να επιστρέψουν στην 4η θέση (Champions League). Τα κατάφεραν με το ήρωα τον Σαούλ Νίγκεθ, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 84′ στην θέση του Μπάριος και τέσσερα λεπτά μετά πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Μετά από 9 ματς αήττητη και τέσσερις σερί νίκες, η Βιγιαρεάλ ηττήθηκε και το έργο της για την έξοδο στην Ευρώπη έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι αν η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό του Σαββάτου (6/04) με την Μαγιόρκα, ανοίγει μία ακόμη θέση στην Ευρώπη (7η), που θα δώσει το «εισιτήριο» στην ομάδα που θα την κατακτήσει για το Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Κάντιθ – Γρανάδα 1-0

Σάββατο 30 Μαρτίου

Χετάφε – Σεβίλλη 0-1
Αλμερία – Οσασούνα 0-3
Βαλένθια – Μαγιόρκα 0-0
Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 1-0

Κυριακή 31 Μαρτίου

Θέλτα – Ράγιο Βαγεκάνο 0-0
Χιρόνα – Ρεάλ Μπέτις 3-2
Αλαβές – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

Δευτέρα 1 Απριλίου

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της La Liga πατώντας ΕΔΩ.//

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛευκός Οίκος: Πολύ ανησυχητικές οι πληροφορίες για το νοσοκομείο Αλ Σίφα
Επόμενο άρθροΜιλλούση: «Γίνε μέρος της αλυσίδας Εθελοντών του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»