Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση… πρωταθλητή, επικράτησε με 3-2 του Μίλωνα στο “Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης” και κατέκτησε για 17η φορά στην ιστορία του τη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση όταν οι Νεοσμυρνιώτες άνοιξαν με επιβλητικό τρόπο το σκορ στα σετ, με το 25-19. Στη συνέχεια απάντησαν με το ίδιο νόμισμα στο δεύτερο και αν και στο τρίτο βρέθηκαν πίσω με δύο πόντους, ανέτρεψαν και αυτήν τη κατάσταση με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τζούριτς. Κάπως έτσι επέστρεψαν στις κατακτήσεις μετά το 2017 και πάνε… με φόρα στους τελικούς της Volley League απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας

Στους πρώτους πόντους οι Νεοσμυρνιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στο σερβίς από τους αντιπάλους τους, αλλά και τα καλά δικά τους τελειώματα, για να προηγηθούν με 6-4. Ο Γιορντάνοφ ξεκίνησε πολύ καλά κι έστειλε την ομάδα του στο +3 (7-4), με τους Πειραιώτες να απαντούν με ένα επί μέρους 5-1 για να προηγηθούν για πρώτη φορά (9-8). Οι παίκτες του Ψάρρα όμως αντέδρασαν και τόσο με τις επιθέσεις του Βούλγαρου, όσο και με δύο συνεχόμενα μπλοκ του Χαραλαμπίδη βρέθηκαν στο +3 (14-11). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα διατήρησαν τη συγκεκριμένη διαφορά, με τις επιθέσεις του Πολουγιάν να δίνουν πόντους σε κρίσιμα σημεία. Τα επιθετικά… ξεσπάσματα του Ιντάλγκο δεν έφτασαν στον Ολυμπιακό που έχασε το σετ με 25-19 και έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0.

Μερικοί από τους εκατοντάδες φιλάθλους του Μίλωνα που ταξίδεψαν αυθημερόν για τη Λάρισα από τη Νέα Σμύρνη. (EUROKINISSI)

Το μομέντουμ άνηκε ξεκάθαρα στον Μίλωνα, ο οποίος φρόντισε να το εκμεταλλευτεί και στη συνέχεια. Το ξεκίνημα με 5-2 ήταν ιδανικό για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον άσο του Χερ να αναγκάζει τον Καστελάνι να καλέσει τάιμ άουτ. Η αντίδραση που ήθελε να δει ο Αργεντινός τεχνικός ήρθε και οι παίκτες του με ένα επί μέρους 6-2 προηγήθηκαν (8-7). Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο και έφτασαν στο +5 (15-10) με την αποτελεσματικότητα του μπλοκ τους να είναι σαφώς βελτιωμένη. Ο Γιορντάνοφ συνέχιζε να ξεχωρίζει, ενώ και ο Μολίνα έφερνε αρκετούς πόντους. Ωστόσο, οι πρωταθλητές είχαν ξεφύγει για τα καλά και με το 25-19 έφεραν το ματς στα ίσα (1-1).

Ένα από τα σερβίς του Τόντσεκ Στερν με τα οποία ήρθε η ισοφάριση στα σετ σε 1-1. (EUROKINISSI)

Ο τελικός επανήλθε σε απόλυτη ισορροπία και ουσιαστικά στο τρίτο σετ… ξεκινούσε ξανά από την αρχή. Έχοντες την ψυχολογία της ισοφάρισης, οι Πειραιώτες μπήκαν… φουριόζοι και προηγήθηκαν με 4-2. Οι Νεοσμυρνιώτες όμως απάντησαν, με τον αειθαλή Γιορντάνοφ να παίρνει αρκετές επιθέσεις πάνω του και να κάνει το 9-9. Το μομέντουμ άλλαξε στα μέσα του σετ, όταν το μπλοκ του Χαραλαμπίδη έβαλε μπροστά στο σκορ τον Μίλωνα, ενώ ακολούθησε ένας άσος του Μολίνα για το +2 (15-13). Ο Τζούριτς σε εκείνο το σημείο όμως φώναξε «παρών», κάνοντας το 16-16. Στη συνέχεια έγιναν αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με τους παίκτες του Ψάρρα να φτάνουν πρώτοι στους 21 πόντους (έναντι 20 των αντιπάλων τους). Σε εκείνο το σημείο βγήκε ξανά μπροστά ο Τζούριτς, ο οποίος τόσο με μπλοκ, όσο και με κρίσιμες επιθέσεις… κουβάλησε τον Ολυμπιακό, τον οδήγησε στο 25-22 και έκανε το 2-1.

Το σύνολο του Καστελάνι προηγήθηκαν με τρεις πόντους (7-4) στις αρχές του τέταρτου σετ. Ωστόσο, ήρθε η απάντηση από πλευράς Μίλωνα με ένα επί μέρους 10-4 να οδηγεί στο δικό του +3 (14-11). Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από τάιμ άουτ του προπονητή τους ισοφαρίζοντας σε 14-14. Πολουγιάν και Γιορντάνοφ όμως συνέχισαν να κάνουν ότι μπορούν για να στείλουν το ματς σε τάι μπρέικ. Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν στο +3 (20-17) αλλά ο Ιντάλγκο μείωσε στον πόντο (21-20). Εν τέλει οι παίκτες του Ψάρρα διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με 25-22 έστειλαν τον τελικό σε τάι μπρέικ.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα σετ: 25-19, 19-25, 22-25, 25-22, 14-16

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟλοταχώς για Champions League η Άστον Βίλα
Επόμενο άρθροΒόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-2 σετ τον Μίλωνα