Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ θεωρεί πως το πλάνο υπάρχει στην ομάδα του, καθώς πρέπει να αξιοποιούνται οι ευκαιρίες.

Οι δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα:

Για την καλή εικόνα του ΟΦΗ που δεν συνδυάζεται με νίκες: «Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ και κάποιες στιγμές που ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Νομίζω η εικόνα μας ήταν καλή, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ. Αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε και στο επόμενο ματς που θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έρθει στην Κρήτη για ένα και μόνο σκοπό. Εμείς θα πρέπει να είμαστε το ίδιο ενεργητικοί στο δημιουργικό κομμάτι για να μπορέσουμε να φτιάξουμε φάσεις και παράλληλα να είμαστε προσεκτικοί στην αμυντική λειτουργία γιατί στο ματς με τον Ατρόμητο είδαμε ότι μπορούσαμε να είχαμε χάσει το ματς και τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά».

Για το αν βολεύει τον ΟΦΗ το γεγονός ότι ο ΠΑΣ θα έρθει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο: «Θεωρητικά δεν υπάρχει. Πρέπει να το δούμε στην πράξη. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν ΠΑΣ που θα είναι πιο επιθετικός, όμως αυτό είναι θέμα του αντιπάλου. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το δικό μας παιχνίδι. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Οι πληροφορίες στους παίκτες είναι συγκεκριμένες για το τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Ασχολούμαι περισσότερο με την δική μου ομάδα και λιγότερο με τον αντίπαλο γιατί έτσι θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

Για το αν η πτώση του Τοράλ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο στο διάστημα που δεν ήταν καλή η ομάδα: «Σίγουρα ο Τζον είναι κομβικός παίκτης. Παίζουν πολλά ρόλο. Όταν μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι καλή θα προσπαθήσει να αντιδράσει και κάτι τέτοιο έγινε με τον Ατρόμητο. Ο Τοράλ όπως είπα και πριν είναι σημαντικός για εμάς αλλά το θέμα είναι το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε μέσα στο παιχνίδι το τι κάνει ο αντίπαλος, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας βάζει».

Για το αν δημιουργεί άγχος ή πίεση το γεγονός ότι η ομάδα έχει να κερδίσει τέσσερα ματς: «Κανένα άγχος και καμία πίεση. Ίσα ίσα από την στιγμή που δημιουργούμε ευκαιρίες τα γκολ έρχονται. Θα μας προβλημάτιζε αν δεν κάναμε ευκαιρίες και κερδίζαμε ένα ματς. Έχω πει πολλές φορές, σημασία δεν έχει τι έκανες στο προηγούμενο παιχνίδι σημασία έχει τι θα κάνεις στο επόμενο. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία, την ένταση, την διάθεση που έδειξαν τα παιδιά από το πρώτο λεπτό για να κερδίσουν το παιχνίδι και πάνω σε αυτό να χτίζουμε την ψυχολογία μας για να τελειώνουμε τις φάσεις καλύτερα με καθαρό μυαλό. Όλα αυτά που συζητάμε τώρα είναι στην θεωρία, θα τα δούμε όλα το Σάββατο».

Για το αν το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο είναι αυτό που θέλει να βλέπει στον ΟΦΗ: «Ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και δεν αλλάζουν αυτά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μπορεί να διαφοροποιήσουμε κάτι σε σχέση με το τι κάνει ο αντίπαλος αλλά ο κορμός πρέπει να μένει ίδιος. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία γιατί αν ο παίκτης και ειδικά τώρα που έχουν αλλάξει ήδη δύο προπονητές να τους φορτώνεις με πληροφορίες και καθημερινά να τους φορτώνεις με νέες πληροφορίες τους μπερδεύεις παρά τους βοηθάς. Η δική μου λογική είναι συγκεκριμένα πράγματα που ζητάμε. Θέλουμε μέσα από την ένταση, την ποιότητα στις μεταβιβάσεις, στις κινήσεις. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, δουλειά καθημερινά εδώ και όταν έρχεστε και εσείς πιστεύω να καταλαβαίνετε τι προσπαθούμε να κάνουμε».

Για το αν πρέπει να μπουν περαιτέρω παίκτες στην εξίσωση για το επιθετικό κομμάτι: «Οι φάσεις που δημιουργήθηκαν με τον Ατρόμητο έγιναν και από τα πλάγια και από τον άξονα και με σουτ και με σέντρες. Αν δείτε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα προσπαθούμε να μην είμαστε μονόπλευροι.

Στο εκτελεστικό κομμάτι τώρα έχει να κάνει με το ποιος παίκτης θα είναι στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και πόσο καθαρό μυαλό έχει. Σίγουρα θεωρώ ότι η μεγαλύτερη φάση που είχαμε με τον Ατρόμητο ήταν του Ισέκα. Νομίζω ότι δέκα φορές να τον βάλεις από εκεί ξανά θα το βάλει. Οι ευκαιρίες ή μπαίνουν ή χάνονται. Το θέμα είναι να είσαι εκεί να φτιάχνεις τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες. γιατί πολλές φορές μπορεί να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, να φτάνουμε εκεί και η σέντρα να μην είναι καλή ή μια κίνηση να μην είναι καλή ή πάσα και χάνεται η δυνατότητα να κάνεις μια ευκαιρία. Όλα αυτά είναι θέμα δουλειάς και να καταλάβουν οι παίκτες ακριβώς τι χρειαζόμαστε. Σίγουρα και το ποιος βρίσκεται στην εκάστοτε φάση παίζει τον ρόλο του».

Για το αν είναι ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου αυτός που έχει στο μυαλό του: «Το βασικό για εμένα είναι να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αυτό το καταφέρνεις όταν έχεις την μπάλα. Άρα εκεί είναι το κλειδί και εκεί δίνω μεγαλύτερη βάση. Σίγουρα το να κρατάς την μπάλα απλά για να την κρατάς δεν έχει κάποιο νόημα, κάποια στιγμή θα την πάρει ο αντίπαλος Προσπαθούμε να δίνουμε στους παίκτες κάποιες πληροφορίες μέσα από την προπόνηση πρώτα για το τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή. Αυτό που βλέπω εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα είναι ότι στο κομμάτι αντίληψης και το τι θέλουμε έχουν βελτιωθεί τα παιδιά. Τώρα στο θέμα της εκτέλεσης παίζουν ρόλο πάρα πολλά. Η κούραση, το λεπτό που είσαι, η συνθήκη που δημιουργείται και αν διαβάσουμε λίγο καλύτερα τις φάσεις θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει καλύτερα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Τζομπανάκη απαντά για τους χωρισμούς των πρωταγωνιστών από τον «Σασμό»
Επόμενο άρθροΕπίδειξη μιας ανθεκτικής οθόνης