Δύο πολύ σπουδαία ντέρμπι περιλαμβάνει η πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League.

Η αυλαία στο μίνι πρωτάθλημα ανοίγει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (20:30, COSMOTE SPORT 1 HD) και τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Άρη στην Τούμπα (21:00, Novasports Prime), ενώ από τη μεριά της η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί (17:00, COSMOTE SPORT 1 HD) με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από ένα μήνα εξαιρετικών αποτελεσμάτων, έξι νίκες σε ισάριθμα ματς σε Super League και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διασύρθηκε με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον η πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League φαντάζει ως όνειρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους την κακή αυτή εμφάνιση καθώς υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, τον οποίο προσπέρασαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ έφεραν τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Ο ηττημένος ίσως βρεθεί πρόωρα εκτός διεκδίκησης τίτλου ενώ και η ισοπαλία δεν φαντάζει ως ιδανικό αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην -κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας- Τούμπα, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ περιμένει τον Άρη με τις δυο ομάδες να έχουν μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις και να έρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν τα κατάφεραν στο Ζάγκρεμπ, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Ντιναμό και θα χρειαστεί να κάνουν στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Πέμπτη (14/3, 19:45) για να φτάσουν στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο πανηγύρισαν μετά από 14 χρόνια την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 18 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια από τον ΠΑΟΚ (0-0 στην Τούμπα και 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Στο κεκλεισμένων των θυρών «Αθανάσιος Διάκος» λόγω της απόφασης της ΔΕΑΒ, τέλος, η Λαμία περιμένει την ΑΕΚ 20 ημέρες μετά την προηγούμενη συνάντηση των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, στην οποία ο «Δικέφαλος» είχε αναδειχθεί νικητής με 3-1 σκορ.

Για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ακολούθησε, πάντως, η απώλεια βαθμών στο γήπεδο του Άρη (3-3), αποτέλεσμα που της κόστισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Για τη Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου, που μαθαίνει να ζει χωρίς τον πρώτο σκόρερ της Καρλίτος (μετακινήθηκε στην Αστάνα), η συμμετοχή και μόνο στα πλέι οφ συνιστά ιστορική επιτυχία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

17:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – ΑΕΚ COSMOTE SPORT 1 HD

20:30 «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός COSMOTE SPORT 1 HD

21:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – Άρης Novasports Prime

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠέρασε και από την Μπολόνια η Ίντερ
Επόμενο άρθροΡωσία: Δέκα μέρες φυλακή σε φοιτητή που μετονόμασε το δίκτυο του wifi του σε «Δόξα στην Ουκρανία»