Τέσσερις ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι ομάδες της Volley League ρίχνονται στη μάχη των play off και των play out που ξεκινούν σήμερα (27/3), ενώ οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο (30/3).

Ο πρώτος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός αγωνίζεται στην έδρα του ΑΟ Μαρκοπούλου, με τις ερυθρόλευκες του Λορέντζο Μιτσέλι να έχουν επικρατήσει και στα δύο ματς με 3-0.

Ο δεύτερος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στα Πεύκα την τοπική ομάδα, δέκα ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στο κλειστό του Μετς (δύσκολη νίκη με 3-0) στο ντεμπούτο του Ντράγκαν Νέσιτς στον πάγκο των πράσινων, ενώ στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει με 3-1. Να σημειώσουμε ότι οι Ακαδημίες Πρωταθλητών παραμένουν χωρίς νίκη εντός έδρας από τις 3/2 (έχοντας ηττηθεί στη συνέχεια από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Θέτις).

Το επόμενο ζευγάρι είναι το ντέρμπι Δικεφάλων με τον 6ο ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο PAOK Sports Arena την 3η ΑΕΚ και τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί μόλις το περασμένο Σάββατο για την 22η αγωνιστική. Εκεί όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 και ουσιαστικά «σφράγισε» και το μεταξύ τους ραντεβού στα play off. Σ’ αυτό το ζευγάρι οι νίκες είναι μοιρασμένες καθώς και ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με το ίδιο σκορ στην 11η αγωνιστική.

Τέλος η 5η Θέτιδα Βούλας κοντράρεται με τον 4ο ΑΟ Θήρας σ’ ένα ζευγάρι που επίσης έχει μοιραστεί τις νίκες στην κανονική περίοδο (κι οι δύο νίκησαν εντός έδρας).
Η Θέτις είχε επικρατήσει με 3-1 στην πρεμιέρα της φετινής Volley League, ενώ ο ΑΟ Θήρας είχε νικήσει με 3-0 στην πρεμιέρα του Β’ γύρου.

Υπενθυμίζουμε ότι στα play off οι ομάδες αγωνίζονται σε διπλούς αγώνες, όπου γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι το Σωματείο το οποίο κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης.

Στην περίπτωση που και τα δύο διαγωνιζόμενα Σωματεία έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).

Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται «Χρυσό Σετ -Golden set» στους δεκαπέντε (15) πόντους με απαραίτητη διαφορά δύο πόντων.

Αύριο Τετάρτη (27/3) ξεκινούν και τα play out με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στις έδρες των Άρη και Ηλυσιακού.

Στο κλειστό της Μίκρας ο Άρης (9ος) αντιμετωπίζει τον Απολλώνιο (12ο), με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Οι κιτρινόμαυρες έχουν επικρατήσει και στους δύο αγώνες καθώς νίκησαν με 3-2 στο Κερατσίνι και με 3-0 στη Θεσσαλονίκη.

Στο άλλο ζευγάρι ο 10ος Ηλυσιακός υποδέχεται την 11η Λαμία με τις δύο ομάδες να έχουν μοιραστεί τις νίκες στην κανονική περίοδο καθώς επικράτησαν με 3-1 εντός έδρας.

Όσον αφορά τα play out τα Σωματεία θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης), στις έδρες των Σωματείων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα του Σωματείου με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή στις έδρες του Άρη και του Ηλυσιακού.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει την Τετάρτη 27/3 και το δεύτερο το Σάββατο 30/3. Αν χρειαστεί τρίτη αναμέτρηση αυτή θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/4.

Οι νικητές των αγώνων και θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Οι ηττημένοι των αγώνων και θα καταλάβουν τις θέσεις 11 και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος και υποβιβάζονται στην Pre League Γυναικών.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα των play off και play out:

Volley League Α1 Γυναικών Play Off
Τετάρτη 27/3/2024
Μαρκοπούλου, 18.00, ΑΟ Μαρκοπούλου – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Βελώνης – Μάλφας
Επόπτες: Βλάχος Δ. – Τομαράς Στ.
Γραμματεία: Ταλάρου
Παρατηρητής: Πέρρος

ΔΑΚ Πεύκων, 18.00, ΑΣ Ακαδ.Πρωτ.Πεύκων – Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Βασιλειάδης – Σταυριανίδης
Επόπτες: Λούμσι – Κουκουμάκας Π.
Γραμματεία: Χατζηγεωργίου
Παρατηρητής: Μιχελινάκης

PAOK Sports Arena 19.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Διαιτητές:Γεωργιάδης Εμμ. – Παπακοσμάς
Επόπτες: Σταυρίδου – Ψύχου
Γραμματεία: Πασπάλα Αικ.
Παρατηρητής: Δεληκωστίδης

«Γ. Γεννηματάς», 18.00, ΑΣΠ Θέτις – ΑΟ Θήρας
Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Μενεσλής
Επόπτες: Κατσιάρας – Μαλλιάρα
Γραμματεία: Οικονόμου Δ.
Παρατηρητής: Γεωργουλέας

Volley League Α1 Γυναικών Play Out
Τετάρτη 27/3/2024
ΕΓ Μίκρας, 19.00, ΑΣ Άρης – ΟΦΑ Απολλώνιος
Διαιτητές: Αβραμίδης – Τσιούλα
Επόπτες: Βασδέκης – Σταυρίδης
Γραμματεία: Εμμανουηλίδου Δ.
Παρατηρητής: Καραμπαλάσης

«Α.Φώτσης», 19.30, ΑΟ Ηλυσιακός – ΑΟ Λαμίας 2013
Διαιτητές: Μυλωνάκης – Οικονόμου Β.
Επόπτες: Καπότης – Παπαθανασίου
Γραμματεία: Μισιάκα
Παρατηρητής: Ράπτης

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση με θέμα την αέρια ρύπανση στο Βόλο και προτάσεις για την αντιμετώπισή της
Επόμενο άρθροΑντώνης Ρέμος: «Έθαψαν» το εκκλησάκι από την υπερπολυτελή βίλα του στη Μύκονο