Ο Α.Σ. Παπάγου κέρδισε με 85-80 εκτός έδρας τον Α.Ο. Μυκόνου, σε αγώνα για την 24η αγωνιστική της Elite League και ο γκαρντ των Αθηναίων, Γιάννης Καρακώστας, μίλησε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του Α.Ο. Μυκόνου: «Δεν είμαστε συνηθισμένοι στις εκτός έδρας νίκες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πάμε στα εκτός έδρας ματς με τα χέρια κάτω. Πάντα πάμε για να νικήσουμε. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα αυτόν και καταφέραμε να πάρουμε αυτήν τη σπουδαία νίκη».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Αυτό το ματς μου έβγαλε κάτι διαφορετικό αυτήν τη φορά, το ένιωσα κάπως ιδιαίτερο. Πιστεύω πως το “κλειδί” ήταν ότι μείναμε προσηλωμένοι σε όσα είχαμε πει πριν το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκειά του, πήγαμε το ματς εκεί που θέλαμε και στο τέλος κάναμε κάποιες φάσεις που μας βοήθησαν να πάρουμε ένα πλεονέκτημα, το οποίο διαχειριστήκαμε και φτάσαμε στη νίκη».

Για τον στόχο του Α.Σ. Παπάγου: «Ο στόχος είναι να αποφύγουμε τα play-out, να μη μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και μετά με τις νίκες ή τις ήττες που έχουμε κάνει να δούμε αν μπορούμε να “κυνηγήσουμε” και κάτι μεγαλύτερο, δηλαδή τα play-in».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Εμένα είναι η 2η χρονιά που βρίσκομαι στον Παπάγου και πραγματικά νιώθω ότι είμαστε μια οικογένεια. Το κλίμα είναι έτσι και με τα υπόλοιπα παιδιά που είμαστε κοντά σε ηλικία, έχουμε “δεθεί” πολύ. Έχουμε και καλές σχέσεις εξωγηπεδικά, όταν τελειώνουν οι προπονήσεις μιλάμε και εκτός γηπέδου. Φαίνεται και στο γήπεδο ότι είμαστε “δεμένοι”».

Για το πώς είναι να έχει προπονητή τον πατέρα του: «Πάντα με τον πατέρα μου κάναμε προπονήσεις, από πολύ μικρός έκανα μαζί του ατομικές, οπότε το να μου δίνει οδηγίες και να με κοουτσάρει δε μου φαινόταν περίεργο. Φέτος είναι η πρώτη φορά που είναι προπονητής μου σε μια ομάδα και μαζί και με άλλους συμπαίκτες, οπότε στην αρχή μού φαινόταν κάπως περίεργο, αλλά στη συνέχεια το συνήθισα. Τώρα πραγματικά νιώθω σαν να έχω έναν οποιονδήποτε άλλον προπονητή, δε μου κάνει καμία διαφορά».

Για το πού οφείλεται η φετινή του εξαιρετική σεζόν: «Η αλήθεια είναι πώς κάθε χρόνο δουλεύω πολύ και τα καλοκαίρια. Φέτος πραγματικά κάνω μια καλή χρονιά, αλλά δε θεωρώ ότι οφείλεται στην τύχη, έχω δουλέψει γι’ αυτό και καθημερινά στην προπόνηση δίνω το 100% για να βελτιώνομαι και να είμαι έτοιμος σε κάθε αγώνα. Τα ατομικά στοιχεία και οι ατομικές επιτυχίες έρχονται δεύτερες. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα και πιστεύω πάμε καλά».

Για το αν σκέφτεται την Εθνική Νέων: «Αυτήν τη στιγμή είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, γιατί προέχει η Elite League. Το έχω σκεφτεί όμως. Θα ήταν τιμή μου να υπηρετήσω κι εγώ την Εθνική, ακόμη κι αν πρόκειται για μια μικρότερη ηλικιακά ομάδα. Θα το ήθελα πολύ να είμαι κι εγώ μέλος της Εθνικής και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για το διπλό δελτίο: «Επειδή πέρυσι ανήκα στο Λαύριο, το διπλό δελτίο με βοήθησε πάρα πολύ να πάρω κάποια παιχνίδια με ανδρική ομάδα. Και το διπλό δελτίο, αλλά και το ότι η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα για δύο ξένους, βοηθάει πάρα πολύ όλους και κυρίως τα νέα παιδιά να δουν πώς είναι λίγο το μπάσκετ εκτός Ελλάδας, να πάρουμε διαφορετικές παραστάσεις. Σε άλλες χώρες το μπάσκετ είναι πολύ αναπτυγμένο, οπότε πρέπει να δούμε τις αδυναμίες μας, που υστερούμε, πολλές φορές σωματικά και να βελτιωθούμε παράλληλα».//

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυγγαρία: Ολοκληρώθηκε η έγκριση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΣεισμός-Κωνσταντινούπολη: Τι είπε ο Άκης Τσελέντης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις ανακοινώσεις των Τούρκων σεισμολόγων