Ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Μπρέσια στην Ιταλία, επικράτησε με 13-12, για την 3η αγωνιστική των Ομίλων της προημιτελικής φάσης και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο Final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών.

Ο Μάρτον Βάμος στην επίθεση, συνεπικουρούμενος από τον Κωνσταντίνο Γούβη και ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς στην άμυνα, που κατέβασε ρολά, ήταν οι διακριθέντες των ερυθρόλευκων, οι οποίοι έφτασαν στους 6 βαθμούς, είναι 2οι στη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τη Φερεντσβάρος στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, με στόχο να πάρουν τη ρεβάνς από τους Ούγγρους και να “κλειδώσουν” τη συμμετοχή τους σε ένα ακόμα Final-4.

Η Μπρέσια, με τον Ίρβινγκ προηγήθηκε με 10-9, πριν οι ευθρόλευκοι απαντήσουν με δύο γκολ των Παπαναστασίου και Βάμος, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ από την περιφέρεια μετά από τρεις προσποιήσεις που άδειασαν τον αντίπαλό του.

Οι αποκρούσεις του Μπίγιατς, το σώσιμο στη νοητή γραμμή του τέρματος στην τελευταία επίθεση των Ιταλών και το γκολ του Βάμος έδωσαν αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό, κλείνοντας ιδανικά το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός με τον Ούγγρο Μάρτον Βάμος να βάζει την προσωπική του σφραγίδα με το τρίτο διαδοχικό του τέρμα, διαχειρίστηκε στα τελευταία λεπτά το υπέρ του 13-10, άντεξε στη μείωση του σκορ σε 13-12 από το Μαξ Ίρβινγκ και έφυγε με το σπουδαίο “διπλό” από την Ιταλία.

ΜΠΡΕΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-13

Οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 2-1.

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 1, Ντόλτσε 2, Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα 1, Μπαλτσαρίνι 2, Γκουεράτο 1, Αλεζιάνι 1, Μάντσι, Ίρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 2, Δήμου 1, Γκίλλας 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Στον άλλον αγώνα του Β’ Ομίλου: Μπαρτσελονέτα – Φερεντσβάρος 8-10.

Η Βαθμολογία του Β’ Ομίλου:

  1. Φερεντσβάρος 9
  2. Ολυμπιακός 6
  3. Μπαρτσελονέτα 3
  4. Μπρέσια 0

Το πρόγραμματης 4ης αγωνιστικής (23/4): Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος, Μπρέσια – Μπαρτσελονέτα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣοϊγκού και Λεκορνί εμφανίστηκαν πρόθυμοι για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Επόμενο άρθροΤο Παρίσι διαψεύδει τα περί προθυμίας για «διάλογο» με τη Μόσχα σχετικά με την Ουκρανία