Ένοχη για την κακοποίηση των δύο ανήλικων θετών παιδιών της κρίθηκε η 50χρονη από τη Ζάκυνθο, την οποία κατήγγειλε το Σάββατο, 6 Απριλίου, μια γειτόνισσα.

Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή 16 μηνών, με τριετή αναστολή, για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τηλεφωνικά το Α.Τ. Αλυκών Ζακύνθου για το περιστατικό. Μια γειτόνισσα της 50χρονης κατήγγειλε στον Οργανισμό το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορά τα δύο μικρά παιδιά, 9 και 12 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία είχαν υιοθετηθεί πριν από τρία χρόνια, από την ίδια τη δράστιδα και τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα, το 12χρονο αγοράκι πήγε κλαίγοντας σε εκείνη να ζητήσει βοήθεια, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και της ανάφερε ότι η θετή του μητέρα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, για όλο το διάστημα συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με άλλους αστυνομικούς. Η 50χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο ανήλικα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για την ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θετή μητέρα κατηγορείται ότι το Σάββατο άσκησε σωματική βία στο αγοράκι, χτυπώντας το με τα χέρια της στο κεφάλι, στον λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες), ενώ παράλληλα άσκησε με τα χέρια της σωματική βία και στο κοριτσάκι, χτυπώντας το και εκείνο στο κεφάλι.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε από τα ίδια ότι η μητέρα τους, από το 2020, ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον
Επόμενο άρθροΈρευνα: Πόσο καθαρότερη είναι η ατμόσφαιρα από CO2 μετά τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;