Ας δούμε όμως τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της COSMOTE Insurance. Αφορά όλους τους οδηγούς.

Πώς κινήθηκε το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου το 2023;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το COSMOTE Insurance συγκέντρωσε και ανέλυσε στατιστικά στοιχεία από 1,5 εκατομμύρια χρήστες  ως προς τις επιλογές και προτιμήσεις τους σχετικά με το πακέτο ασφάλειας που αγοράζουν για το αυτοκίνητο τους.

Για να δούμε λοιπόν, πώς κινήθηκαν οι τιμές στα ασφάλιστρα το 2023; Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς καλύψεις; Ποιοι οδηγοί πληρώνουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα; Αλλά και ποια είναι τα πακέτα που προτιμούν οι χρήστες του COSMOTE Insurance;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η μέση τιμή ασφαλίστρων αυτοκινήτου;

Η μέση τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου για το 2023 ήταν στα 123 ευρώ για ένα βασικό ετήσιο πακέτο. Η τιμή αυτή όχι μόνο είναι 7.5% χαμηλότερη από το 2022 αλλά είναι και η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί την τελευταία τετραετία. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τη μέση τιμή του 2020 με αυτή του 2023, παρατηρούμε πως η τιμή έκανε “βουτιά” αφού είναι 21% χαμηλότερη.

Ποια κάλυψη βγήκε “πρωταθλήτρια” το 2023;

Σε ένα βασικό πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου, το οποίο είναι υποχρεωτικό από το νόμο, μπορείτε να προσθέσετε διάφορες καλύψεις όπως οδική βοήθεια ή νομική προστασία. Η πιο δημοφιλής επιπρόσθετη κάλυψη είναι μακράν η οδική βοήθεια την οποία επιλέγει το 83% των χρηστών του COSMOTE Insurance. Αν αναλογιστεί κανείς πως το κόστος της κινείται κάτω από τα 25 ευρώ το χρόνο, είναι σίγουρα μια πολύ συμφέρουσα λύση αφού προσφέρει άνεση και ασφάλεια σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο μείνετέ στο δρόμο με το αυτοκίνητο.

Ποιοι πληρώνουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα, οι νέοι ή οι μεγαλύτεροι;

Τα υψηλότερα ασφάλιστρα παρατηρούνται στις νέες ηλικιακές ομάδες συγκεκριμένα από 18-22 ετών. Λόγω της μικρής εμπειρίας τους στην οδήγηση υποχρεούνται να πληρώσουν το επασφάλιστρο, ενώ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα, αυξάνοντας έτσι τα ασφάλιστρα ακόμη περισσότερο.

Βασικό, μικτό ή πυρός/κλοπής; Τι προτιμούν οι οδηγοί;

Για όλους τους οδηγούς ένα πακέτο βασικής ασφάλειας είναι υποχρεωτικό από το νόμο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους στο δρόμο και αυτός είναι ένας από τους λόγους τους οποίους είναι το πιο δημοφιλές πακέτο με το 69% των χρηστών να το προτιμά. Σχετικά μεγάλο είναι βέβαια και το ποσοστό αυτών που προτιμούν την ασφάλεια πυρός/κλοπής καθώς αγγίζει το 30%.

Για να βρείτε περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία γύρω από τις ασφαλιστικές προτιμήσεις των οδηγών αυτοκινήτων, μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ετήσιο Report του COSMOTE Insurance .

Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πως διαμορφώθηκαν οι τιμές των ασφαλίστρων για το αυτοκίνητο, τη μηχανή και το σπίτι αλλά και τους παράγοντες που τα επηρέασαν τη χρονιά που μας πέρασε.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός (Πρώτο δεκάλεπτο) – Zougla
Επόμενο άρθροLive Streaming: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός