Η κάτοχος του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι, και η “Βασίλισσα” του Champions League, Ρεάλ, αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 με ανατροπή στην… ανατροπή στη Μαδρίτη.

Μία από τις πιο συναρπαστικές βραδιές στην ιστορία του Champions League ήταν η 9η Απριλίου 2024. Σε ένα συγκλονιστικό ματς με ανατροπές, γκολάρες και τρομερό θέαμα Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι χάρισαν αυτό το χορταστικό 3-3, το οποίο ωστόσο θέτει το ζευγάρι ξανά στο… μηδέν. Στο “Έτιχαντ” θα κριθεί η πρόκριση, με τους “Πολίτες” να στηρίζονται στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Σίτι ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ χαμηλά και αριστερά από το τείχος, με τον Λούνιν να μην περιμένει την απευθείας εκτέλεση, ο Ουκρανός έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να διώξει και οι “Πολίτες” έκαναν το 1-0. Η “Βασίλισσα” όμως έβγαλε αντίδραση και με δύο γκολ σε δύο λεπτά έφερε τούμπα το ματς. Αρχικά, ο Καμαβινγκά σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ντίας, ξεγέλασε τον Ορτέγκα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 12′. Στο 14′, η Ρεάλ έβγαλε αντεπίθεση, ο Βινίσιους άνοιξε στον Ροντρίγκο από αριστερά που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Ορτέγκα σε τετ-α-τετ για το 2-1! Ο ρυθμός έπεσε ύστερα από ένα ξέφρενο 20λεπτο στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά να μην μπορεί να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Λούνιν. Η ένταση ήταν μεγάλη και από τις δύο πλευρές, που πίεζαν σχεδόν σε όλο το γήπεδο, προσπαθώντας να εξωθήσουν σε λάθος τον αντίπαλο. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικό, οι Άγγλοι δεν είχαν άλλες μεγάλες στιγμές μετά το γρήγορο γκολ τους, ενώ οι Μαδριλένοι προσπάθησαν σε δύο αντεπιθέσεις με Ροντρίγκο και Βινίσιους να σκοράρουν για τρίτη φορά, αλλά ο Ορτέγκα τους είπε “όχι”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σίτι να μην ρισκάρει τόσο και τη Ρεάλ να ψάχνει -κλασικά- να γίνει απειλητική στην κόντρα επίθεση, χάνοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές. Αρχικά, ο Μπέλιγχαμ στο 53′ “χόρεψε” Σίλβα και Στόουνς, σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ορτέγκα. Στο 56′, ο Βινίσιους βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των “Πολιτών”. Όσο περνούσε η ώρα οι Άγγλοι πατούσαν καλύτερα και στο 66′ ο Φόντεν με έναν κεραυνό από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Λούνιν για να ισοφαρίσει σε 2-2! Η Σίτι δεν σταμάτησε εκεί. Ο Γκρίλις έβγαλε στον Γκβάρντιολ πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής και αριστερά, ο Κροάτης αμυντικός σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για την ανατροπή και το 3-2 της Μάντσεστερ στο 71′! Η “Βασίλισσα” είχε σφυγμό και ισοφάρισε σε 3-3 στο 79′, με τον Βινίσιους να σεντράρει από τα αριστερά και τον Βαλβέρδε με υπέροχο βολέ να “νικάει” τον Ορτέγκα. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς του Μάντσεστερ.

ΓΚΟΛ: 12′ Ντίας (αυτ.), 14′ Ροντρίγκο, 79′ Βαλβέρδε / 2′ Μπερνάρντο Σίλβα, 66′ Φόντεν, 71′ Γκβάρντιολ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 1′ Τσουαμενί, 81′ Καρβαχάλ / 37′ Ακάντζι, 88′ Μπερνάρντο Σίλβα

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί, Καμαβινγκά, Κρόος (72′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (86′ Χοσέλου), Ροντρίγκο (72′ Μπραχίμ).

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Ακάντζι, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.//Λ.

 



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧριστίνα Μπόμπα: «Ούτε μια φορά δε μετάνιωσα που πίεσα τον εαυτό μου»
Επόμενο άρθροΕφημερεύοντα νοσοκομεία – Zougla